NFL Draft: De dertien picks van San Francisco

Door

70th NFL DraftMet dertien draft picks heeft Trent Baalke, general manager van de San Francisco 49ers het goed voor elkaar. Veel nieuwe spelers zullen dus hun opwachting maken in San Francisco, waarbij de 49ers de komende dagen natuurlijk op zoek zijn naar potentie. De general manager moet nu slim opgaan met de hem toebedeelde weelde. “Het is nu aan ons om die dertien picks om te zetten in kwaliteitskeuzes,” zei Baalke. “Hoe meer pijltjes je mag gooien, des te meer kans je hebt op een honderdtachtiger.” De mediaschuwe Baalke geeft niet alles prijs, maar is ook niet bang wat tipjes op te lichten.

Kan San Francisco voor een quarterback gaan? Misschien wel, misschien niet. En een safety? Natuurlijk. “Jullie krijgen geen heldere antwoorden van mij,” zei Baalke, die prefereert coach Jim Harbaugh het gezicht van de franchise te laten zijn. “Het is mogelijk dat we elke positie draften. We hebben geen hele grote noden. Ik wil wel altijd goede spelers op iedere positie. En het is onze baan ze te vinden. De zevende ronde benaderen we even serieus als de eerste.”

Vertrek van Goldson
San Francisco, dat met 34-31 van de Baltimore Ravens verloor in de Super Bowl op 3 februari in New Orleans, heeft zijn eerste pick op No. 31, vlak voor het einde van de eerste ronde. De 49ers zoeken nog altijd naar de juiste vervanger voor het grote gat dat free safety Dashon Goldson achterliet na zijn vertrek richting Tampa Bay al aan het begin van free agency. Een tight end zou ook niet verkeerd zijn nadat Delanie Walker tekende in Tennessee. Het versterken en breder maken van de defensive line is sowieso een uitgangspunt.

Zach Ertz
Een speler die in de potentiële pool zit is Stanford tight end Zach Ertz, die vorige week deelnam aan de 49ers’ pro day. “Er is een pool van spelers waarvan ik denk dat ze bij velen in de league éénzelfde waarde hebben. En die pool is groot,” aldus Baalke. “Kan je dezelfde speler op No. 39 of No. 45 krijgen als op No. 20? Het is zeker een mogelijkheid.” San Francisco had ook in 1986 dertien picks tot hun beschikking, wat een roster mogelijk maakte dat uiteindelijk resulteerde in twee Super Bowl championships – in 1988 en 1989.

Variëteit
Vanaf het moment dat de 49ers de Super Bowl verloren in februari was er direct de passie om terug te keren en de volgende stap te zetten: het winnen van het zesde kampioenschap in de geschiedenis van de kleurrijke franchise. “Er is veel variëteit in de draft van dit jaar, waarschijnlijk meer dan ik ooit ben tegengekomen in mijn hoedanigheid,” aldus Baalke. “Maar hoe de bewegingen gaan zijn en wie er boven komt drijven is lastig te voorspellen. Maar er is zeer zeker talent.” De 49ers hebben natuurlijk al een brede en getalenteerde lineup aan beide kanten van de bal, maar Baalke zal verder kijken dan 2013. Als er spelers bij zitten die directe impact maken dit seizoen is dat een bonus.

Goede selecties
Niners fans kunnen vertrouwen hebben in Baalke. In zijn eerste draft (2010) selecteerde hij bijvoorbeeld right tackle Anthony Davis (No. 11 overall) en left guard Mike Iupati (No. 17) – en beide offensive lineman startten elke wedstrijd voor een steeds beter wordende unit. Het was ook de basis voor het succes en de vooruitgang van Colin Kaepernick, die de plek mocht innemen van Alex Smith, de 2005 No. 1 overall draft pick die zijn geluk bij de Kansas City Chiefs gaat beproeven. Kaepernick werd in de tweede ronde in 2011 gedraft.

Iedereen is nu benieuwd hoe Kaepernick het een vol seizoen gaat doen under center. “We hebben nu al geweldige spelers, de rest mogen de mensen op kantoor bepalen,” zei Kaepernick. “Met de spelers die er nu al zijn gaan we er voor zorgen dat we klaar zijn voor de strijd.” Met die spelers, plus enkele verfrissende potentievolle jonge gasten zijn de 49ers wederom één van de favorieten in de NFC. En voor de verdere toekomst heeft Baalke dertien selecties. Het leven is goed in en voor San Francisco.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Darch 10 jaar ago

    Daar hoopte ik al op. Lions zullen balen als ’n stekker. Al hun zinnen gezet op Fisher.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen