Seahawks winnen ternauwernood van de Panthers

Seattle Seahawks v Carolina Panthers

Slechts twee wedstrijden tussen NFC teams in de vroege wedstrijden in de NFL vandaag, waaronder de huidige kampioen Seattle Seahawks tegen de Carolina Panthers. Verder in deze recap ook de Vikings tegen de Buccaneers, de Rams tegen de Chiefs en het AFC onderonsje tussen de Titans en de Texans.

First down

De Seattle Seahawks (3-3) hadden het opnieuw erg lastig tegen de Carolina Panthers (3-3). De huidige kampioenen zijn verdedigend lang niet zo indrukwekkend als afgelopen seizoen en maakt aanvallend veel fouten. In Charlotte werd het 13-9 in het voordeel van de Seahawks, die er opnieuw niet bepaald uitzagen als een Super Bowl kandidaat.

In de eerste helft lag het initiatief duidelijk bij de Panthers. Toch konden ook zij niet meer dan twee field-goals produceren. Steven Hauschka zorgde met een franchise record 58-yard field-goal voor de ruststand van 3-6.

In de tweede helft leek Seattle verdedigend iets meer op het team van vorig jaar. Toch kwamen beide teams tot laat in het vierde kwart niet verder dan een field-goal. Pas in de laatste minuten wist Russell Wilson een touchdown te forceren door een pass naar tight end Luke Wilson. Cam Newton kreeg hierna nog 47 seconden om zijn Panthers naar een touchdown te leiden, maar het mocht niet zo zijn. Zo eindigde de wedstrijd in een moeizame 13-9 overwinning voor de Seahawks.

Russell Wilson was goed voor 199 passing yards, een touchdown en een interceptie (20/32). Cam Newton kwam niet verder dan 12/22 voor 179 yards en een interceptie.

De Seahawks komen met deze overwinning op 4-3 en hopen daarmee aansluiting te vinden in de NFC West. De Arizona Cardinals staan met 5-1 echter ruim aan de leiding en moeten nog spelen vanavond. De Panthers blijven met hun 3-4 record voorlopig nog aan de leiding staan in de NFC South, maar de New Orleans Saints kunnen vannacht op gelijke hoogte komen bij winst op de Packers.

Third and Long

Ook de wedstrijd tussen de Minnesota Vikings (2-5) en de Tampa Bay Buccaneers (1-5) kende weinig aanvallend spektakel. In de eerste helft werd er slechts één field-goal gescoord en dat was aan de kant van de Vikings. In de tweede helft leek Minnesota verder weg te lopen na een touchdown, maar in het vierde kwart wisten de Buccaneers ineens de end-zone te vinden.

Twee field-goals en een touchdown van Glennon op Seferian-Jenkins bracht de stand op 10-13. In de laatste minuut schopte Blair Walsh de Vikings echter naar 13-13 en een verlenging.

In over-time was het echter snel gedaan. Vikings’ Anthony Barr pikte een fumble op en rende voor 27 yards en een touchdown die de wedstrijd besliste. Einduitslag: 19-13.

St. Louis (2-4) leken goede zaken te doen na een vroege touchdown in het eerste kwart, maar de Kansas City Chiefs (3-3) liepen vervolgens over de Rams heen. Alex Smith gooide 24/28 voor 226 yards, maar de touchdowns kwamen vanuit rushing, defense en een 99 yards kick-return.

Arian Foster maakte indruk in de wedstrijd tussen de Houston Texans (3-4) en de Tennessee Titans (2-5). De running back was goed voor 151 yards en twee touchdowns in de 30-16 overwinning voor de Texans. Ryan Fitzpatrick gooide voor 227 yards en een touchdown, Zach Mettenberger gooide voor 299 yards, twee touchdowns en een interceptie.