NBA Draft: SportAm Mock Draft 3-7

Door

De NBA Finals zitten erop dus is het weer tijd voor de NBA Draft. De draft class oogt dit jaar ontzettend sterk. Er zit misschien maar één echte superster in wording bij, maar er zijn veel spelers die zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle NBA-spelers. Sport Amerika blikt al vooruit en hoe kan dat beter dan met een Mock Draft? Hieronder belichten we picks 3 tot en met 7.

3. Washington Wizards – Thomas Robinson: 21, PF, Kansas

Sport Amerika schreef al eerder uitgebreid over Robinson. De speler in deze lichting die het meest klaar is voor de NBA. Leidde zijn Jayhawks naar de NCAA-Finale waar de Kentucky Wildcats een maatje te groot waren. Kan ook zomaar op plaats twee terechtkomen, iets wat gerechtvaardigd is gezien zijn kwaliteiten. Maar de Charlotte Bobcats lijken te willen kiezen voor een guard. Hoe dan ook zowel bij de Wizards als bij de Bobcats zal hij vanaf dag één van grote waarde zijn, vanwege zijn basketbalkwaliteiten maar ook vanwege zijn karakter. Heeft een enorme wingspan, speelt met veel energie en heeft zowel een drive naar de basket als een outside jump schot.

Vergelijking: Paul Millsap

4. Cleveland Cavaliers – Michael Kidd-Gilchrist: 18, SF, Kentucky

Geweldige atleet, enorme mentale weerbaarheid en nog jong. Hij is nog ongepolijst, maar heeft een enorme potentie. Sport Amerika maakte eerder een artikel over hem. Hij is de beste wing player in deze draft en zou een dodelijk duo vormen met Kyrie Irving. Hij moet offensief nog een hoop leren, maar met zijn constante inzet, het zijn van een elite rebounder op zijn positie en verdedigende kracht voegt hij al direct een hoop toe aan elk team in de league.

Vergelijking: Gerald Wallace

5. Sacramento Kings – Harrison Barnes: 20, SF, North Carolina

De naam Harrison Barnes zullen we de komende jaren nog veel voorbij horen komen in de NBA. Als de Kings hem nog kunnen kiezen op plek vijf halen ze een uitstekende speler die verdedigend het nodige zal toevoegen aan de slechte defense van de Kings. Hij heeft de wingspan om grotere spelers te kunnen dekken, maar is ook snel genoeg om kleinere guards voor hem te houden. Daarnaast kan hij ook aanvallend een belangrijke rol spelen met zijn dodelijk mid-range game. Is offensief nog wel erg een-dimensionaal, maar met een spelmaker als Tyreke Evens naast hem krijgt hij genoeg one-on-one mogelijkheden voor jumpschoten en kan hij werken aan zijn drive naar de basket.

Vergelijking: Luol Deng

6. Portland Trail Blazers – Damian Lilliard: 21, PG, Weber State

Lilliard is een elite speler als het gaat om het scoren van de bal. Enige vraag hierbij is of hij het ook kan tegen de beste spelers ter wereld. De tegenstand in zijn conference was niet van extreem hoog niveau en zijn gemiddelde van ruim 24 punten per duel behaalde hij vooral met hoge scores tegen matige teams. Desondanks heeft hij veel mogelijkheden om uit te groeien tot een speler die aanvallend belangrijk is. Verdedigend moet hij echter nog een hoop leren en ook zijn court vision is niet wat je van een point guard wil zien. Work in progress, maar zonder twijfel een speler met grote mogelijkheden.

Vergelijking: Jeff Teague

7. Golden State Warriors – Dion Waiters: 20, G, Syracuse

Afkomstig van het sterke Syracuse programma zou Waiters een mooie aanvulling zijn voor coach Mark Jackson. Waiters is wellicht niet de grootste, maar is uitermate sterk en heeft een dodelijke drive naar de basket. Als hij daar eenmaal is kan hij de score op alle mogelijke manieren afmaken. Hij is nog geen échte point guard en zal dus moeten leren om het spel te verdelen. Hij moet zijn teamgenoten betrekken in de aanval.

Vergelijking: DeShawn Stevenson

Ook leuk om te lezen