Jaromir Jagr helpt Dallas Stars langs LA Kings

Door

Dallas Stars v Detroit Red WingsJaromir Jagr blijkt ook op zijn 42ste nog steeds een grootheid in de NHL. Dallas Stars won dankzij twee goals van hem met 5-2 van LA Kings.

Al na vijf minuten maakt Jagr zijn eerste goal in de powerplay. Trevor Lewis maakte dat de eerste periode in 1-1 eindigde. In de tweede periode waren het de Kings die door Jeff Carter op voorsprong kwamen. Het was al zijn zestiende goal van dit seizoen. Opnieuw was Dallas in de powerplay succesvol toen Cody Eakin de 2-2 maakte. In de derde periode gaf Dallas een lesje in effectiviteit. Los Angeles had in de laatste periode weliswaar meer schoten (12-8) maar Dallas Stars ging met die schoten een stuk beter om. Brendan Morrow, Antoine Roussel en good old Jaromir Jagr (zijn negende goal dit seizoen) zorgden voor de 5-2 overwinning.  Los Angeles staat nu vijfde in de Western Conference en Dallas zevende.

Nummer drie Vancouver verloor in overtime met 2-1 van Columbus.  Detroit versloeg Edmonton met 3-0 en St. Louis won met 6-2 van Phoenix. Patrik Berglund scoorde twee keer namens St. Louis.

Ook leuk om te lezen