COLUMN: Thunderstruck

Door

Een nieuwe superster is geen superster zonder verfilming. Pas als er een film gemaakt wordt met hem in de hoofdrol, waar vervolgens een immense bak aan marketing aan vastzit, ben je gearriveerd. Die eer valt Kevin Durant nu ook ten deel. De ultra-cheesy titel Thunderstruck, die helaas geen recht doet aan het nummer van AC/DC, is iets waar ze in Amerika van zwijmelen. Hoe fouter, hoe beter.

Durant treedt met zijn Thunderstruck, die vanaf vandaag in de Amerikaanse bioscopen te zien is, in de voetsporen van onder andere Wilt Chamberlain, Michael Jordan (Space Jam), Shaquille O’Neal en LeBron James (More than a Game). De league spint garen bij een grootschalig succes van de film. Hoe meer bezoekers, hoe meer verdiensten voor de bobo’s onder leiding van David Stern. Bezoekers leiden immers tot verhoging van de marktwaarde, het zich aandoen van potentiële sponsors en andere goudmijntjes voor het toch al niet arme Amerikaanse basketbal.

Donder uit de NFL dan. Michael Vick is weer geblesseerd. Ditmaal aan zijn ribben. Slecht nieuws voor de Eagles dus, en wellicht een nieuwe voorbode op weer een rampseizoen in Philadelphia.

Het is al de zoveelste keer dat de ooit hooggewaardeerde quarterback in de lappenmand vertoeft. Dat risico ligt in zijn spel, zeggen kenners. Quarterbacks die veel met de bal gaan rennen, lopen de kans om zo nu en dan eens flink te grazen genomen te worden. Brett Favre weet ervan. De legendarische quarterback was één van de voornaamste slachtoffers van de Saints’ bountygate-defensie en stopte na die tackle definitief. Daarom moeten spelverdelers meer trainen op het ‘sliden’, zeggen diezelfde analytici. Zie je teveel verdedigers op je afkomen, ga dan ‘feet first’ naar de grond. Het scheelt een hoop fysiek  gerommel.

Waar de NBA vooralsnog slechts ‘Thunder’ op het witte doek brengt, daar komt de NFL langzaam aan op stoom. De laatste preseason games staan voor dit weekend op het programma. Dan begint eindelijk weer het echte werk, en kunnen we zien wie er daadwerkelijk ‘championship swagger’ heeft, en wie er schaamteloos te kijk wordt gezet. Ik heb ze gemist, die ongure open stadions, waar Tebow en Sanchez het met elkaar aan de stok gaan krijgen. Niks ten nadele van de Thunder, maar drama verkoopt nou eenmaal beter.

Doe mij die echte donder maar, daar smul ik van.

Lees hier de column van vorige week: As Advertised.

Ook leuk om te lezen