NFL Update: Colt McCoy nieuwe QB Redskins

Door

Tennessee Titans v Washington Redskins
Colt McCoy wordt maandag waarschijnlijk de derde startende quarterback voor de Washington Redskins dit seizoen. Alleen een miraculeuze terugkeer van Robert Griffin III kan een start van de voormalige Longhorn nog voorkomen.

Slachtoffer van deze move is Kirk Cousins, zondag nog de starter voor de ploeg uit de hoofdstad. Cousins verving in de tweede wedstrijd de geblesseerde RG3 en leidde de Redskins naar de overwinning. Een prestatie die hij niet meer kon herhalen en na een aantal slechte wedstrijden werd hij zondag in de rust op de bank gezet en mocht McCoy zijn opwachting maken. Hij zorgde voor de tweede zege van het seizoen en krijgt nu het vertrouwen van coach Jay Gruden.

Ondanks zijn blessureperikelen is RG3 echter nog steeds de onbetwiste leider van het team. Na zijn enkelblessure heeft Griffin nog niet met de Redskins kunnen trainen, maar toch wilde Gruden niet uitsluiten dat RG3 op tijd fit zou zijn voor de ontmoeting met de Dallas Cowboys tijdens Monday Night Football. McCoy is in ieder geval nu zijn vaste back-up en Cousins is de nummer drie in de hiërarchie in Washington.

Schorsing Aldon Smith mogelijk ingekort
De San Francisco 49ers kunnen mogelijk sneller dan gedacht beschikken over Aldon Smith. De linebacker is voor negen wedstrijden geschorst vanwege het gebruik van verboden middelen en zijn gedrag buiten het veld. Smith lijkt zijn leven echter gebeterd te hebben, want vanwege goed gedrag mag hij mogelijk één of twee wedstrijden eerder weer mee doen met de 49ers.

In het meest gunstige geval kan Smith de volgende wedstrijd van San Francisco al mee doen. Komend weekend hebben de Niners hun bye-week en een week later komen de Rams op bezoek in Santa Clara.

Browns overwogen entree Manziel
Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns
Het leven gaat snel voor Brian Hoyer. Vorige week was hij nog de gevierde man bij de verrassende Cleveland Browns en afgelopen zondag was hij al bijna gepasseerd door rookie Johnny Manziel. Hoofdcoach Mike Pettine gaf maandag toe dat hij overwogen had om Hoyer op de bank te zetten in de tweede helft.

Hoyer had zondag de slechtste wedstrijd van een quarterback dit seizoen. Slechts 39 procent van zijn passes kwamen aan en de Browns verloren kansloos van de Jacksonville Jaguars, de nummer laatst tot dan toe in de league en nog altijd zonder overwinning.

Pettine gaf aan dat hij Hoyer had laten staan omdat hij ondanks de mindere prestatie de vaste starter zou blijven en hoopte dat zijn quarterback de wedstrijd met een goed gevoel zou eindigen. Het geeft wel aan dat Hoyer onder druk blijft staan en moet blijven presteren om zijn plek niet kwijt te raken aan Manziel.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen