Monday Night Football: Ravens, Chargers starten met zege

Door

Afgelopen nacht konden we genieten van de eerste twee MNF games van het seizoen. De Cincinnati Bengals gingen op de bezoek bij de Baltimore Ravens en San Diego Chargers waren te gast bij bij divisierivaal Oakland Raiders.

Cincinnatti  Bengals – Baltimore Ravens, 13-44

De Bengals en Ravens verdienden vorig jaar de twee wildcards in de AFC. Vannacht lag de eerste plaats voor het grijpen in de AFC North dankzij het verlies van de Pittsburgh Steelers en Cleveland Browns. Raven Joe Flacco wil dit seizoen bewijzen dat hij bij de beste quarterbacks  geschaard kan worden en hij liet er, afgaande op dit duel, geen misverstand over bestaan. Met zijn eerste pass, voor 52 yards naar Torrey Smith, liet hij zien dat hij serieus is. Hij was het grootste gedeelte van de wedstrijd vlijmscherp en gooide voor 299 yards en 2 TD’s.

Ondanks de voorsprong van de Ravens, liet de rivaal uit Cincinnati het er niet bij zitten en kwam bij rust terug tot 10-17 door een TD van running back BenJarvis Green-Ellis. In de tweede helft viel er voor de Bengals geen eer meer te behalen, met als hoogtepunt de interception van Ed Reed. Reed liep de bal 34 yards terug voor een touchdown en passeerde daarmee Ron Woodson als alltime leader in interception yards.

Ter herinnering: vorig jaar wisten de Ravens in de eerste week van het seizoen ook overtuigend te winnen van een divisierivaal. De Steelers werden toen met 35-7 verslagen en de Ravens werden door menig kenner uitgeroepen tot Super Bowl kandidaat. Een tekort vastgehouden catch en een gemiste fieldgoal tegen de New England Patriots zorgden voor diepe rouw in Baltimore en het missen van de eindstrijd. De seizoensopener is in ieder geval een goed begin van het seizoen.

San Diego Chargers – Oakland Raiders, 22-14

Beide teams willen dit jaar de nasmaak van het missen van de play-offs wegspoelen. Zowel de Chargers als de Raiders kwamen met een 8-8 record afgelopen seizoen net tekort. San Diego was uiteindelijk de ploeg die het seizoen het beste begon. QB Philip Rivers gooide slechts een TD-pass, maar de Chargers scoorden via Nate Keading vijf field goals, waardoor de ploeg in het vierde kwart uiteindelijk genoeg overhiel om de Raiders van zich af te houden.

Dennis Allen had zijn debuut als coach van de Raiders vast anders voorgesteld, maar als je team zo slordig met de mogelijkheden omspringt is een overwinning ook niet te verwachten. QB Carson Palmer was met 297 yards en een TD-pass aardig op dreef, maar het mocht niet baten. Na drie kwarts gingen de Chargers met 16-6 aan de leiding, een voorsprong die in de laatste vijftien minuten werd vergroot. Pas in de slotminuut scoorden de Raiders hun eerste, en enige, TD en zetten daarmee de eindstand op het scorebord.

Artikel geschreven met medewerking van Angelo van Damme.

 

Ook leuk om te lezen