Burress keert terug en scoort voor Jets

Door

De Bengals mogen van geluk spreken dat zondagavond toch vooral in het teken stond van de terugkeer van Plaxico Burress na een absentie van bijna drie jaar. Anders was de avond waarschijnlijk de boeken in gegaan als de wedstrijd waarin de aanval van de Bengals liet zien nog totaal niet klaar te zijn voor het begin van het seizoen.

Maar Burress domineert de krantenkoppen doordat hij liet zien op het veld nog steeds een dominante receiver te kunnen zijn. Mark Sanchez vond de lange Burress met zijn eerste pass van de avond. De nieuwe nummer 17 van de Jets liet zien zijn routes nog goed te beheersen en maakte zich eenvoudig vrij.

Dat lukte de 34-jarige ex-Giant nogmaals vlak voor halftime, met een klassieke Burress touchdown tot gevolg. Hij maakte zich los van zijn bewaker, sprintte op de endzone af en ving de pass van Sanchez al vallend. De bal kwam over de schouder van Burress, maar dat zijn juist de soort ballen die hem voor zijn misstap kenmerkte.

Sanchez moet de volgende stap gaan zetten in zijn ontwikkeling als quarterback, maar heeft nu met Santonio Holmes, Plaxico Burress én tight end Keller drie betrouwbare receivers tot zijn beschikking.

Door alle heisa rondom Burress zouden we bijna vergeten om naar de Cincinnati Bengals te kijken. Maar het spel van Marvin Lewis’ mannen was zo erbarmerlijk slecht dat de sterke Jets niet van een uitdaging konden spreken.

Vooral de aanvallende malaise is groot. In het eerste kwart alleen al bleek de timing tussen de nieuwe rookie quarterback Dalton en zijn receivers nog niet helemaal te kloppen. Twee van zijn passes vonden hun weg naar een verdediger van de Jets. Op het eerste balverlies volgde een touchdown pass van Sanchez naar Holmes.

Ook de klik met de running back Cedric Benson is er nog niet, getuige de fumble die direct volgde op de eerste interception. De Bengals raakten de bal niet kwijt, maar vonden zichzelf op hun eigen 2 yard lijn, met nog 3 pogingen te gaan om 27 yard te overbruggen voor een first down. Dat lukte niet.

In het tweede kwart liet Dalton zien dat er misschien toch nog hoop is voor de Bengals. Hij verzorgde een mooie drive, die uiteindelijk resulteerde in de enige score van de Bengals op deze avond. Fullback Brian Leonard mocht de drive afmaken.

Zie hier de samenvatting tussen de Bengals en Jets:

Foto: media.cmgdigital.com
 

Ook leuk om te lezen