Review: NHL 17 (met prijsvraag)

Door

nhl17-firstlook-giroux-celebration

Terwijl het buiten nog aangenaam weer is duwt EA Sports ons weer het ijs op met NHL 17. Het spel is groter aangepakt dit jaar door de ontwikkelaars van EA Vancouver. Lees deze review goed door en doe onderaan het artikel mee aan de prijsvraag om NHL 17 voor de PS4 te winnen.

Het eerste wat je opvalt zijn de natuurlijkere bewegingen van de ijshockey-spelers. Het schaatsen ziet er veel echter uit. Realistischer is ook de gameplay geworden. Waar je in voorgaande edities 100% controle had over de puck en leek het alsof die aan een touwtje vast zat, is dat nu niet het geval. Je moet controle behouden over de puck en ga je wild op je controller drukken, dan is de kans groot dat je de puck verliest.

Draft Champions in Ultimate Team
Ultimate team is ook in NHL heel erg populair. De game mode wordt onder meer in FIFA en Madden gebruikt. EA heeft Draft Champions toegevoegd aan Ultimate Team. Iets wat in Madden heel populair is. Zo kun je meer controle hebben over je team in deze game mode.

Zoals gewoonlijk kun je ook pakketten kopen (met echt en virtueel geld) en kun je zowel offline als online je punten scoren. Het is en blijft een van de beste gamemode die EA heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren en zeker bij de jeugdige gamers zeer populair.

Online
Online is er daarnaast nog meer te doen. Zo kun je Online Team Play spelen en speel je met 9 anderen een potje NHL. Het is dan de bedoeling dat je in het belang van je team speelt, anders zal het taalgebruik online snel veranderen. Wat betreft de servers hebben we weinig tot geen problemen ervaren en konden we snel aan de slag

nhl17-firstlook-bishop

EA heeft daarnaast ook de EASHL (EA Sports Hockey League) als online mode. Het is te vergelijken met MyTeam van NBA 2K17. Je kunt met je eigen speler aan de slag samen, bouwt je eigen arena, designed je tenue en ga zo maar door.

Be A Pro
Je eigen character maak je natuurlijk ook in Be A Pro, waar je jou carrière kunt beginnen in de minor league, kwalificatiewedstrijden speelt of gewoon je favoriete team selecteert. Het mooiste is natuurlijk om te beginnen in de minors en je zo naar de top proberen te werken. Probeer op die manier net als de Nederlander Daniel Sprong je plek te vinden bij een NHL ploeg.

Het is helaas niet echt heel veel beter als voorgaande edities van NHL, maar EA begint het wel te snappen. In Madden is de mode al verbeterd en FIFA heeft nu ook een eigen Journey mode. Laten we hopen dat NHL ook volgend jaar een make-over krijgt met een uitgebreide storyline.

Ook dit jaar is er een franchise mode aanwezig in NHL 17, waarbij je de baas kunt zijn over een ploeg en ze naar de Stanley Cup leiden. Houd de eigenaar tevreden, de financiën moeten in orde zijn en nog belangrijker het team moet goed worden samengesteld. Je hebt in principe de controle over alles en dat vergt heel veel tijd.

Conclusie
Voor NHL fans is het wederom een must-have game, al zullen die na een tijdje wel verveeld raken en vooral online aan de slag gaan. Het is jammer dat de Be A Pro mode niet echt is aangepakt en in de buurt komt van NBA 2K’s My Career mode. EA heeft goud in handen met licenties voor NFL, FIFA en NHL, maar op een of andere manier mis je nog wat elk jaar.

NHL 17 is veel natuurlijker in de gameplay en zeker realistischer op het gebied van graphics. NHL is een moeilijke sport, waar hand-oog-coordinatie heel belangrijk is. Dat hebben ze ook goed toegepast in het spel. Probeer controle te houden over de puck en ga niet wild van links naar rechts drukken.

nhl17_packfronts_eu_760x428

Wil je kans maken op het spel NHL 17 voor de Playstation 4? Geef dan voor 4 oktober antwoord op de volgende vraag, door een tweet te sturen naar @SportAmerika:
– Bij welke club maakte Daniel Sprong zijn NHL debuut?
Volg ons op Twitter en beantwoord de vraag.

Ook leuk om te lezen