Geen derde Gold Glove Award voor Andrelton Simmons

Door

Atlanta Braves v Los Angeles Dodgers - Game Four

Brandon Crawford van de San Francisco Giants werd dinsdag uitgeroepen tot de beste verdedigende shortstop in de National League. Hij liet Andrelton Simmons van de Atlanta Braves achter zich die in 2013 en 2014 de Gold Glove Award won.

Geen drie op rij voor de 25-jarige Nederlander die in de Major League bekend staat als een defensive wizard en bijna elke wedstrijd de ‘oohs’ en ‘aahs’ te horen krijgt in het stadion na een spectaculaire verdedigende actie.

Simmons noteerde de meeste Defensive Runs Saved op de shortstop positie (25 vergeleken met 20 voor Crawford) en eindigde ook op de eerste plaats bij de statistiek Ultimate Zone Rating (17.3 vergeleken met 10.9 voor Crawford).

Neemt niet weg dat Crawford een sterk seizoen speelde voor de Giants en dat het gat tussen Simmons en de concurrentie in 2015 kleiner is geworden.

Gregorius en Bogaerts vallen ook niet in de prijzen
In de American League maakten Nederlanders Xander Bogaerts en Didi Gregorius kans op een Gold Glove Award, maar het was Alcides Escobar die, naast het winnen van de World Series, werd uitgeroepen tot de beste verdedigende shortstop.

De lead-off slagman van de Kansas City Royals staat garant voor spectaculaire verdedigende acties en heeft van alle shortstops in de laatste zeven seizoenen de meeste Web Gems achter zijn naam (70).

Didi Gergorius, de shortstop van de New York Yankees die dit seizoen complimenten kreeg van Derek Jeter, noteerde de meeste Defensive Runs Saved van de finalisten (5 vergeleken met -1 voor Escobar). De twee spelers zitten dichter bij elkaar bij de statistiek Ultimate Zone Rating (7.4 voor Gregorius en 7.1 voor Escobar).

Overige Gold Glove Award winnaars

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen