Galaxy verslaat Houston Dynamo in finale: kampioenen!

Los Angeles Galaxy is de kampioen van 2011 geworden. De ploeg was in Los Angeles met 1-0 te sterk voor Houston Galaxy. Een kwartier voor tijd bracht middenvelder Landon Donovan de bevrijdende treffer op het scorebord. Het bleek genoeg, Houston Dynamo slaagde er niet meer in om op gelijke hoogte te komen.

In het eerste half uur was duidelijk dat Los Angeles Galaxy de meeste aanvallende intenties had. Met name Beckham, die ondanks zijn lichte rugblessure toch in de basis begon, was een plaag voor de defensie van Houston. Met scherpe corners en fraaie steekpasses kreeg hij drie keer een medespeler vrij voor het doel. Geen van de keren stond het vizier op scherp.

Ook in het kwartier voor rust ging Galaxy vrolijk verder met aanvallen. Aan de hand van de vedettes Juninho en Robbie Keane creeerde kans op kans. De pogingen misten echter doel of  Houston-goalie Hall stond op de goede plek.

De grootste kans was vlak nar rust voor Robbie Keane, die zich eerder deze week nog plaatste met Ierland voor het EK. Hij schoof de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Zeven minuten later trof hij wel doel door de benen van Hall, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Veel kon Houston niet tegen Galaxy in brengen. Verder dan een op het oog gevaarlijk schot in het zijnet kwam de ploeg niet. Even later kwam de uitploeg opnieuw onder de druk uit. Moffat kopte uit een goede voorzet net voorlangs.

In de tegenstoot scoorde Los Angeles wel. Na een lange bal kreeg Keane de bal. De spits passeerde zijn man op de linkervleugel en gaf een goede steekbal op Landon Donovan. De middenvelder wipte de bal over Hall heen en ondanks enkele slidings hobbelde de bal het goal in.

In de slotfase probeerde Houston nog wel te scoren, maar tevergeefs. De gevaarlijkste kans was nog voor David Beckham, een gevaarlijke vrije trap werd vakkundig uit de kruising getikt door Hall.

Met de overwinning kroonde Galaxy zich tot kampioen van Amerika. Daarmee heeft de ploeg nu drie titels op zak.