3-on-3: Easy East

Door

In 3-on-3 geven wekelijks drie NBA-redacteuren antwoord op drie vragen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: Easy East.

3on3

Miami Heat v Indiana Pacers - Game Four1. Indiana is de enige echte uitdager van de Miami Heat.

AdJ: Als LeBron James en Dwyane Wade blijven spelen zoals ze nu doen dan is er geen enkele echte uitdager in het oosten. Indiana heeft de beste verdediging in de NBA en Paul George heeft al bewezen dat hij het LeBron moeilijk kan maken. Maar als de Bulls Rose terugkrijgen of als Melo en de Knicks de vorm van het begin van het seizoen weer vinden, dan zijn de Pacers echt niet het enige andere goede team in het oosten.

JP: Op papier vormen de Knicks wat mij betreft de enige bedreiging voor de Heat en de Pacers. Wanneer de Knicks het op hun heupen hebben en hun driepunters vallen, dan zijn ze een geweldig team. Maar zonder een uitstekende verdediging (ondanks de aanwezigheid van Tyson Chandler en Jason Kidd) lijken titelaspiraties mij niet realistisch. Met of zonder Anthony.

VvG: De Eastern Conference is niet vreselijk diep, zeker niet in vergelijking met de Western Conference. Maar ze bestaat wel uit meer dan de Heat. Let op, LeBron en company zijn veruit de grote favoriet om het Oosten opnieuw te vertegenwoordigen in de Finals. Maar toch. Teams als de Pacers, de Knicks, de Bulls, de Hawks en zelfs de Celtics kunnen het de verdedigende kampioen knap lastig maken. Ik zie de Pacers en de Knicks als grootste uitdagers. Heat zullen het niet cadeau krijgen.

2. New York Knicks winnen nooit een titel met Carmelo Anthony.

AdJ: Dat vind ik te makkelijk gezegd. Anthony kan meesterlijk basketballen. In potentie is hij top-5 van de NBA wat betreft scoren. Als de Knicks iets betere verdedigers weten te bemachtigen en Anthony zijn niveau blijft halen, dan moet je ze zeker niet uitvlakken. Ik zeg niet day het zeker ooit gaat gebeuren. Maar een team met Melo mag je wat mij betreft nooit onderschatten.

JP: Op papier vormen de Knicks wat mij betreft de enige bedreiging voor de Heat en de Pacers. Wanneer de Knicks het op hun heupen hebben en hun driepunters vallen, dan zijn ze een geweldig team. Maar zonder een uitstekende verdediging (ondanks de aanwezigheid van Tyson Chandler en Jason Kidd) lijken titelaspiraties mij niet realistisch. Met of zonder Anthony.

VvG:  Carmelo Anthony is een Baller, hoe je het ook draait of keert. Offensief is hij moeilijk te stoppen. Aan zijn volledig arsenaal aan ‘moves’ kan, naar mijn mening, niemand tippen. Defensief is het een heel ander verhaal. En het grootste probleem bij Anthony is zijn leiderschap. Dat is iets dat van nature niet in zijn persoonlijkheid zit. Met hem als leider zullen de Knicks het dus nooit halen. Maar ik ben ervan overtuigd dat ‘Melo kans maakt op een titel als hij een sterke leidersfiguur (in zijn prime, dus geen Jason Kidd) naast hem heeft.

Orlando Magic v Los Angeles Lakers3. Het ‘tanken’ van Orlando Magic is pure competitievervalsing.

AdJ: In Amerika is het not-done om bewust te verliezen. Dat gaat in tegen alles waar dat land voor staat. De vraag is alleen of Orlando Magic er echt mee bezig is. Het team zit in een wederopbouwfase en wist dat het na het vertrek van Dwight Howard geen leuk seizoen zou worden. Dat ze kijken naar de toekomst en jonge spelers de kans geven om zich alvast te ontwikkelen vind ik niet zo gek. Pas als ze niet meer springen om een rebound te vangen geloof ik dat ze echt bewust aan het verliezen zijn.

JP: Technisch gesproken wel natuurlijk. Maar het levert geen enkel ander team een specifiek voordeel op, hoewel niet elk team even vaak tegen de verzwakte Magic speelt. Maar ik kan mij voorstellen dat het publiek in Orlando hier niet blij mee is. En wat dacht je van de huidige spelers, die een verloren strijd leveren? Volgens mij zijn er alleen maar verliezers, tenzij Orlando in de draft straks het geluk heeft om een speler van het kaliber Bryant/James/Durant in te kunnen lijven. Maar die kans is natuurlijk erg klein.

VvG: Tanken de Magic dan? Hun twee beste spelers, Glen ‘Big Baby’ Davis en Jameer Nelson, hebben last van blessures en hun 6th man zit tegenwoordig in Milwaukee. Ze geven nu spelers als Andrew Nicholson, Tobias Harris en Moe Harkless meer kansen.  De overige starters, mannen als Aaron Afflalo en Nikola Vucevic, spelen nog steeds ‘big minutes’. Van tanken is dus niet echt sprake. De Magic zijn gewoon een slecht team, punt.

Met dank aan Anne de Jong, Jelte Posthumus en Vincent van Genechten.

Lees hier de 3-on-3 van vorige week: Doping in NBA.

Ook leuk om te lezen