Blackhawks na shootout langs Red Wings

Door

 

Chicago Blackhawks v Detroit Red Wings

De Detroit Red Wings kregen gister bezoek van de koplopers uit de Western Conference . In een spannend duel wisten de Chicago Blackhawks na shootout de Red Wings toch opzij te zetten, het werd 2-1.

Goalies

Het was een wedstrijd waarin de goalies van beide teams uitblonken. In de eerste twee periodes van het duel werd er niet gescoord dankzij een groot aantal uitstekende saves van Crawford (Blackhawks) en Howard (Red Wings).

Pas in de derde periode werd de ban gebroken en wist de jonge Tomas Tatar het net te vinden voor de Red Wings. Corey Crawford hield zijn team niet veel later op de been met schitterende saves en zorgde ervoor dat de Red Wings niet uitliepen naar 2-0.

Een eerste verlies in reguliere speeltijd leek wel heel erg dichtbij te komen voor de Hawks, maar met 2:02 op de klok wist Patrick Kane de puck langs Jimmy Howard te krijgen en bracht daarmee de 1-1 op het scorebord.

In overtime werd er niet gescoord en tijdens de shootout was het weer Kane die scoorde en zijn team op voorsprong bracht. Crawford ging verder waar hij mee bezig was en stopte ook tijdens de shootout twee schoten en stelde daarmee de overwinning veilig.

In andere wedstrijden in de Western Conference wisten de Dallas Stars met 4-1 van de St. Louis Blues te winnen. Ook boekten de Calgary Flames een verrassende 4-2 overwinning op de Vancouver Canucks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen