Stanley Cup Update #15: Boston Bruins zetten Leafs opzij

De eerste ronde van de play-offs is na deze Game 7 achter de rug. Acht teams zijn klaar, maar de overige teams hebben vier belangrijke stappen gezet in de richting van de Stanley Cup. We zetten dagelijks de hoogtepunten even voor je op een rijtje, zodat je perfect op de hoogte blijft van de ontwikkelingen, met vandaag alleen de Boston Bruins tegen de Toronto Maple Leafs.

DE HEADLINES

In deze do-or-die-wedstrijd zetten beide teams de verdediging op een laag pitje. Binnen tien minuten stond er al 2-2 op het scorebord van TD Garden. Twee keer kwamen de Toronto Maple Leafs op voorsprong, maar de Boston Bruins hadden hun antwoord snel klaar. Met zijn eerste goal van de play-offs dacht Patrice Bergeron de tegenstander pijn te doen in de laatste minuut van de eerste periode, maar niets bleek minder waar. De Leafs wisten de wedstrijd in de tweede periode te kantelen en begonnen met een voorsprong aan de laatste periode. De Bruins besloten de duimschroeven eens flink aan te draaien. Het resulteerde in vier goals en een uitzinnige menigte in TD Garden.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

BRUINS WINNEN SERIE: 4-3

De verwachtingen waren hoog in Toronto na vorig seizoen, maar net als in 2017 nemen de Maple Leafs al na de eerste ronde afscheid van het postseason. De Boston Bruins begonnen sterk aan de serie, maar zagen de jonge Leafs terugkomen. Toch is Boston de terechte winnaar. De Bruins mogen het in de halve finale van de Eastern Conference gaan proberen tegen de Tampa Bay Lightning. De eerste wedstrijd van die serie wordt gespeeld in de nacht van zaterdag op zondag.

Cover photo: Winslow Townson/AP Photo