NBA Playoffs Update #11 – LeBron steelt show, comeback OKC

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

CAVS WINNEN DOOR MAGISCHE BUZZER-BEATER LEBRON

DE HEADLINES

LeBron James heeft de Cleveland Cavaliers op weergaloze wijze naar een 3-2 voorsprong geschoten tegen de Indiana Pacers. Met nog 11 seconden op de klok en 95-95 op het scorebord probeerde Victor Oladipo met een layup de wedstrijd over de streep te trekken voor de Pacers. De poging van Oladipo werd in extremis geblokt door LeBron. De superster scoorde de beslissende driepunter vervolgens in de buzzer, waarmee de Cavs op een 3-2 voorsprong in de series komen.

De driepunter van James was weliswaar zijn eerste van de wedstrijd, maar dit betekende niet dat The King heeft stilgezeten. De ster van Cleveland scoorde 44 punten en gooide al zijn 15 vrije worpen raak. Ook gaf hij acht assists en pakte hij tien rebounds. Grote blikvanger in de eerste vier wedstrijden bij de Pacers, Victor Oladipo, gaf niet bepaald thuis deze wedstrijd. Hij scoorde slechts twee van zijn 15 schoten, een field goal percentage van 13,3%.

De eerste helft wisten de Pacers een voorsprong van maximaal tien punten te halen en liep het niet lekker bij de Cavs. De tweede helft nam het team uit Cleveland de wedstrijd over en stonden zelfs 12 punten voor. Tegen het eind van de wedstrijd kwam Indiana langzaam terug wat een gelijke stand van 95-95 opleverde, waarop het magische toetje van LeBron James volgde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Een eventuele beslissing kan vallen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Om 02:00 uur Nederlandse tijd spelen de Cavs bij de Indiana Pacers. Voor de Pacers wordt het win or go home.

RAPTORS STELLEN WINST ZEKER IN VIERDE KWART

De Toronto Raptors zijn in de series op een 3-2 voorsprong gekomen tegen de Washington Wizards. In een spannende wedstrijd wisten de Raptors de wedstrijd pas in het vierde kwart definitief naar zich toe te trekken. Aan het eind van het derde kwart was het verschil slechts één punt in het voordeel van Toronto. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 108-98 overwinning voor de Canadezen. De Raptors hebben zich met de winst teruggevochten, nadat de twee wedstrijden in Washington verloren gingen.

DeMar DeRozan deed bij de Raptors van zich spreken met 32 punten. Kyle Lowry was daarnaast belangrijk met 17 punten en tien assists. Bij de Wizards waren John Wall (26 punten, negen assists) en Bradley Beal (20 punten) de blikvangers.

UP NEXT

De volgende wedstrijd tussen de Raptors en de Wizards is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01:00 uur Nederlandse tijd. De Raptors krijgen de kans om de beslissing te forceren en door te stomen naar de tweede ronde. Echter, de vorige twee wedstrijden on the road in Washington gingen verloren.

ROCKETS DOOR NAAR TWEEDE RONDE

De Houston Rockets hebben de tweede ronde bereikt van de playoffs. De Minnesota Timberwolves werden met 122-104 verslagen. De eerste helft leek het er nog op dat het een spannende wedstrijd zou worden in Texas, maar wederom een sterk derde kwart van de Rockets stelde een ruime zege veilig.

Aan het eind van de eerste helft stonden de Timberwolves voor met vier punten. In het derde kwart waren de rollen omgedraaid en de Rockets gingen dan ook met een voorsprong van 11 punten het laatste kwart in. Met name James Harden liet in dat derde kwart weer van zich spreken. Van zijn 24 punten scoorde hij er 15 in het derde kwart. Daarnaast was hij ook belangrijk met 12 assists.

Clint Capela scoorde de meeste punten, namelijk 26, voor de Rockets. Capela werd door zijn ploeggenoten Chris Paul en Harden echter vooral geroemd om het verdedigen van Karl-Anthony Towns de afgelopen wedstrijden. Towns, een nr. 1 draft pick en All-Star, had het de hele serie moeilijk tegen Capela. Wel was Towns met 23 punten en 14 rebounds weer de belangrijkste man van de Timberwolves.

UP NEXT

Voor de Timberwolves zit het seizoen erop. De Houston Rockets kunnen zich gaan voorbereiden op een clash met de Utah Jazz of Oklahoma City Thunder.

THUNDER BLIJVEN IN LEVEN NA COMEBACK

Oklahoma City Thunder mag na een legendarische comeback nog steeds dromen van een plek in de volgende ronde van de playoffs. Utah Jazz werd in Oklahoma City met 107-99 verslagen. Halverwege het derde kwart stonden de Uthans nog met 25 punten voor en leek het gedaan met de Thunder. Mede door een geweldige Russell Westbrook en Paul George kon de Thunder een comeback forceren en de wedstrijd uiteindelijk nog met acht punten verschil winnen. Dankzij de overwinning komen de Thunder terug tot een 3-2 achterstand in de series.

Westbrook en George speelden beide een weergaloze wedstrijd en kwamen maar liefst 44 minuten in actie. Westbrook scoorde 45 punten, George 34. Daarnaast pakte Russ ook nog eens 15 rebounds en gaf hij zeven assists. Bij de Jazz was het Jae Crowder die met 27 punten een career high in de playoffs gooide. Ook Donovan Mitchell liet van zich spreken met 23 punten.

Mitchell zocht na de wedstrijd direct een verklaring voor de comeback van de Thunder: “We stopten met verdedigen, we kwamen niet meer terug en daar hebben ze gebruik van gemaakt”.

UP NEXT

De Thunder spelen aanstaande vrijdag op zaterdag in de nacht om 04:30 Nederlandse tijd de zesde wedstrijd tegen de Utah Jazz in Salt Lake City.

Coverfoto: Keith Allison/AP Photo