Howard populairste All-Star; Griffin, Bynum debuteren

Door

De starters voor de komende All-Star Game zijn bekend. Dwight Howard was met 1,6 miljoen stemmen de meest populaire speler van de tien basketballers. De manier van fans in Orlando om de center te laten weten dat ze hem niet graag zien vertrekken, ook al is dat een kwestie van tijd. Curieus is het feit dat de 61e All-Star Game op 26 februari plaats zal vinden in de thuishaven van de Magic. Het gala kent twee debutanten, beiden afkomstig uit Los Angeles. De ene, Andrew Bynum (24), van de Lakers, de andere, Griffin (22), van de Clippers.

Voor de Eastern Conference werden naast Howard met LeBron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony en Derrick Rose de bekende, en verwachte, namen geselecteerd. Hoewel de keuze voor Wade in die zin opvallend is dat hij dit seizoen een groot gedeelte geblesseerd is geweest en zeker niet zijn beste basketbal speelt. Gezien het feit dat starters worden bepaald op basis van populariteit is het wel volkomen logisch dat de publiekslieveling in de startopstelling staat.

De Western Conference All-Star starters zijn voor tachtig procent afkomstig uit Los Angeles. Naast de eerdergenoemde Bynum, eerste selectie, en Griffin, eerste keer als starter na reserverol vorig jaar, zijn ook Kobe Bryant (Lakers) en Chris Paul (Clippers) geselecteerd. Kevin Durant is de ´vreemde eend in de bijt´, want spelend voor Oklahoma City Thunder. De 33-jarige Bryant, bezig aan één van zijn beste seizoenen in zijn loopbaan, neemt voor de dertiende keer deel aan de All-Star Game en is daarmee de meest ervaren speler van de tien.

Afgelopen jaar won Bryant – voor de vierde keer in zijn carrière – de MVP-award toen de All-Star Game in Los Angeles werd gehouden. Eens kijken of Howard dat kunstje voor eigen publiek herhaalt en hiermee wellicht een mooi afscheid in scène kan zetten.Het is overigens voor het eerst sinds 2003 dat de All-Star Game weer in de Eastern Conference wordt gehouden. Negen jaar geleden was Atlanta voor het laatst gastheer in het oosten.

De zeven reserves per conference, die de 12-koppige teams moeten complementeren, worden later deze week bekendgemaakt door de coaches.

 

Ook leuk om te lezen