Magic stoppen winningstreak Celtics

Door

In de gloednieuwe, $370 miljoen kostende AmWay Arena gingen de Boston Celtics op eerste kerstdag op bezoek bij de Orlando Magic. Beide teams bevonden zich in een compleet verschillende situatie. De Celtics wisten de veertien voorgaande wedstrijden winnend af te sluiten en de Magics probeerden uit een dip te komen en een nieuw team op te bouwen na de recente trades.

De Magics begonnen furieus aan de wedstrijd met een 11-0 run waarin Hedo Turkoglu, die na twee jaar afwezigheid weer terug is bij zijn vertrouwde Magic, acht punten op zijn naam liet zetten. Ook in het vervolg van de wedstrijd basketballde Turkoglu zoals vanouds in een Magics shirt. Met Lay ups, driepunters(vier uit acht) en assists begint hij weer langzaam te lijken op de forward die in 2009 een van de belangrijkste spelers was bij de Magics die de NBA finals haalde. Ook Brandon Bass speelde een uitstekende wedstrijd en hij wist met zijn tweeëntwintig punten topscorder in de wedstrijd te worden.

In het vervolg van de wedstrijd namen de Celtics echter een voorsprong. Paul Pierce en Kevin Garnett heersten in de tweede en derde periode en maakte samen veertig punten en schoten raak op zestien uit achtentwintig pogingen. Groot gemis bij de Celtics was natuurlijk point guard Rajon Rondo, die wegens een blessure vanaf de kant moest toekijken. Nate Robinson, die Rondo vervangt, speelde daarbij geen goede wedstrijd en miste zijn eerste acht pogingen. Ondanks dit alles stonden de Celtics tot diep in de vierde periode voor.

Met nog een kleine drie minuten te gaan kantelde echter de wedstrijd. Garnett miste, bij een 77-72 stand voor de Celtics, voor het eerst in het vierde kwart een jumper en Jameer Nelson, die eigenlijk niet veel had klaargespeeld tot dan toe, schot als antwoord een driepunter binnen. Het publiek in de Amway Arena begon er opeens weer in te geloven en het gebouw ontplofte helemaal toen Nelson niet veel later zijn tweede driepunter binnen kegelde waardoor de Magics weer aan de leiding in de wedstrijd gingen met 80-78. Kort hierna besliste J.J. Redick de wedstrijd door met nog veertig seconden te gaan de 82 -78 te noteren.

Na afloop van de wedstrijd ontplofte de AmWay Arena en dropen de Celtics teleurgesteld af. Mede omdat hun winningstreak, de langste van de NBA op dat moment, van veertien wedstrijden tot een einde was gekomen.

In Orlando is er na weken van onrust en slecht basketball eindelijk weer vreugde. ,,Er is een goede basis waarop het team kan voortborduren in de hoop de NBA Finals wederom te bereiken,”’ verwoorde man-of-the-match Turkoglu na afloop van de wedstrijd.

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen