NBA Update: Schorsing Felton, Digitally Posterized en Hoopraps

Door
Raymond Felton moet op het strafbankje.
Raymond Felton kijkt dan wel moeilijk, maar hij zal toch echt op het strafbankje moeten.

Vorige update gemist? Kijk dan hier voor de nieuwsbites van gisteren: Oden gearresteerd en NBA voetbalshirts.

Komkommertijd bij SportAmerika voor wat betreft de NBA? Absoluut niet! De nieuwsberichten vliegen ons om de oren. Of het nu de verschrikkelijke blessure van Paul George is, de emancipatoire zet van de Spurs om Becky Harmon aan te nemen of Kevin Durant die een streep zet door het WK: er gaat geen dag voorbij of er gebeurt niet iets bijzonders. Vandaag dus weer een bomvolle update!

Felton geschorst

Raymond Felton is voor vier wedstrijden geschorst. Dit omdat hij, toen nog spelend voor de New York Knicks, begin dit jaar werd gearresteerd voor verboden wapenbezit. Felton, die naar verluidt ook zijn ex-vrouw had bedreigd met het pistool in kwestie, moet naast zijn schorsing ook $ 5.000,- boete betalen en 500 uur aan maatschappelijke dienstverlening vervullen.

Felton, die niet bepaald een goede reputatie heeft als point guard en alom uitgelachen werd toen hij tijdens een teambespreking stond te gapen, heeft in een reactie laten weten dat hij spijt heeft van zijn domme gedrag. “Het was een foute beslissing en ik neem de volledige verantwoordelijkheid”, aldus de 29-jarige basketballer. “Ik wil dit achter me laten en belangrijk zijn en positief opvallen in Dallas.”

Deze zomer verruilde Felton de Knicks voor de Mavericks. Samen met zijn New Yorkse collega Tyson Chandler moet hij in het team van vedette Dirk Nowitzki voor wat verfrissing zorgen. De vraag is of hem dat met deze schorsing gaat lukken. Er is hoe dan ook één voordeel aan de situatie: de vuurwapenwetten in Texas zijn een stuk milder dan die in New York.

Digitally Posterized

Fans zitten de dagen tot 14 oktober al af te tellen, maar dat NBA 2k15 er spectaculair uit gaat zien weten we sinds vandaag zeker. Op Instagram werden namelijk de eerste bewegende beelden het spel gepubliceerd. Niemand minder dan de MVP van vorig seizoen, Kevin Durant, maakte de beelden bekend én figureert in het filmpje.

http://instagram.com/p/rZ6pUjTSvD/

Uit de video wordt duidelijk dat de grote man van OKC Thunder ook in game over wat dunk skills beschikt. De digitale versie van Andre Iguodala van de Golden State Warriors wordt namelijk vakkundig op een poster gezet. Dat leidde ertoe dat de échte Iguodala zich op Twitter over het filmpje uitsprak.

Gelukkig bleek al gauw dat Iguodala deze opmerking niet serieus meende en de humor van de situatie wel kon inzien. “Geintje”, tweette Iguodala iets later. “Het is altijd een eer om met NBA2K te werken.”

Hoopraps

Sporters die hun muzikale talenten aanspreken: het is niet altijd een succes. Toch heeft dat Carlos Boozer (Chicago Bulls), Shawn Marrion (Dallas Mavericks) en meerdere andere NBA-sterren er niet van weerhouden om een rap-album te maken. Het eerste nummer is al op YouTube gezet, maar (helaas?) is I’m a Champion nog niet te beluisteren in Nederland.

Wie weet is dat echter een goede zaak. Het is namelijk niet de eerste keer dat Boozer besluit om de studio in te duiken. In 2011 bracht hij samen met onder meer Twista het nummer Winning Streak uit, een anthem voor de Chicago Bulls. Of dat een hoogdravend staaltje woordspuwen was? Schrijver dezes was niet bepaald onder de indruk, maar wie weet anderen wel. Dan nog beter (I Know I Got) Skillz van Shaq.

Tweet(s) van de Dag

Niet één tweet vandaag, maar meerdere. Sarah Lyall van de New York Times deelt via Twitter namelijk de vrij hilarische adviezen die rookies krijgen van de  NBA Rookie Transition Program. Dit echt (!) bestaande onderdeel van het NBA-imperium moet er zorg voor dragen dat de sterren van de toekomst zich niet verliezen in het circus dat de NBA heet. Maar of onderstaande (stijl)adviezen nou werkelijk nodig zijn?

En de beste van allemaal:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen