Penguins tarten de statistieken

Door

Winnipeg Jets vs Pittsburgh Penguins

De Pittsburgh Penguins hebben hun indrukwekkende winstreeks voortgezet. Tegen de Winnipeg Jets werd met 4-0 gewonnen, waardoor de Pens nu veertien wedstrijden op rij hebben gewonnen. De ploeg uit Pittsburgh heeft nu elf maal op rij een thuiswedstrijd gewonnen en daarmee evenaart het z’n franchise record uit 1991. Het was bovendien de twaalfde achtereenvolgende keer dat de Pens thuis tegen de Jets wonnen, de langste home winning streak tegen een team uit de NHL.

De Jets hadden voor deze wedstrijd vertrouwen getankt door van achtereenvolgens Tampa Bay Lightning en Carolina Hurricanes te winnen, waarmee de ploeg voorafgaand aan deze wedstrijd derde in de Eastern Conference stond. In Pittsburgh was niks terug te zien van dat vertrouwen en die hoge klassering. Chris Kunitz maakte er na een kwartier 1-0 van en Evgeni Malkin luisterde zijn rentree na een slepende blessure op met de 2-0. In de tweede periode verdubbelde Pascal Dupuis met twee goals de score tot 4-0. Die tweede goal van hem was zijn 200ste punt in zijn loopbaan bij de Penguins. In de derde periode werd niet meer gescoord waardoor goalie Thomas Vokoun voor de 50ste keer in zijn carrière z’n goal schoon hield. Pittsburgh staat stevig bovenaan in de Eastern Conference, Winnipeg Jets blijft derde.

Ottawa verstevigde zijn plek bij de eerste acht door New York Rangers met 3-0 te verslaan. De Rangers staan na deze nederlaag nog wel achtste, maar het zag stadgenoot Islanders op een gelijk aantal punten komen. De Islanders hadden shootouts nodig om Philadelphia met 4-3 te verslaan. John Tavares maakte in deze wedstrijd goal nummer 21 van het seizoen en staat daarmee twee goals achter koploper Steven Stamkos. Florida won na drie nederlagen op rij via shootouts van Buffalo en Toronto bezorgde door met 6-3 te winnen Carolina de vierde achtereenvolgende nederlaag.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen