Bulls stoppen Magic’s winning streak

Door

Was er iemand die zich zorgen maakte over de Chicago Bulls na de abominabele wedstrijd in Atlanta? Geen nood. In Orlando, tegen de Magic, in vroeger jaren altijd een onoverkomelijke matchup, werd met 89-81 gewonnen.

Daarmee boekten de Bulls hun achtste zege in de laatste tien duels, en werd de winning streak (vier wedstrijden) van Orlando doorbroken.

Chicago gaat er prat op dat ze meer een TEAM te zijn dan pak ‘m beet de Miami Heat en de New York Knicks. Wat nou Big Three? De Bulls hebben er vier rondlopen. Derrick Rose, Joakim Noah, Carlos Boozer en Luol Deng.

In de Amway Center was er echter een vijfde Bull die plotseling van zich deed spreken. Komend vanaf de bank was het dit keer Omer Asik die zichzelf in de schijnwerpers speelde.

Asik was met een nieuw persoonlijk record goed voor liefst dertien rebounds, en dat was maar goed ook. Chicago’s ‘big’ Joakim Noah kwam er tegen Dwight Howard (twintig punten, tien rebounds) opnieuw niet aan te pas en kwam al vroeg in de problemen door een teveel aan persoonlijke fouten.

Mede dankzij Osik werd het duel in Orlando beslist onder de borden. De Bulls outrebounden de Magic 50-30.

Dat, opgeteld bij de 24 punten voor Rose, zestien voor Deng en drie welgemikte driepunters door Kyle Korver aan het slot, bepaalde de overwinning voor de Bulls. De 42ste alweer, evenveel als de ploeg de afgelopen twee jaargangen in een compleet seizoen bijeen sprokkelde.

Moet gezegd dat Orlando ’n tikje vermoeid oogde, en dat het kennelijk nog wat teerde op z’n memorable comeback tegen LeBron’s Heat van een dag eerder.

Komende zondag is het in Miami de beurt aan de Bulls. Aan zelfvertrouwen zal het de mannen van Tom Thibodeau dan in ieder geval niet ontbreken.

Oh, en Chicago is, na de blowout van de Heat in San Antonio, nu het tweede team in de Eastern Conference, op drie zeges afstand van de Boston Celtics.

Zie hier de samenvatting tussen de Magic en de Bulls.

Foto: heepochtimes.com

Ook leuk om te lezen