Rangers beëindigen losing streak

Door

Na drie nederlagen op rij weten de New York Rangers eindelijk weer wat winnen is. De opluchting zal groot zijn in de Big Apple, want de club was de laatste tijd bezig met een vrije val in het klassement.

Door deze broodnodige overwinning stijgt het team van coach John Tortorella zelfs weer een plek; de Rangers staan nu zevende in de Eastern Conference.

De Rangers hadden de afgelopen wedstrijden erg veel moeite om het vijandelijke net te vinden. In de voorgaande drie nederlagen werd namelijk slechts vier keer gescoord. De wedstrijd tegen de rode lantaarndragers Ottawa Senators kwam dus als geroepen om het vertrouwen van de New Yorkse aanvallers wat op te krikken.

Halverwege de eerste periode was het Vinny Prospal die met een snap shot de score opende. Daarna werd de wedstrijd in het tweede bedrijf beslist, want door goals van Mats Zuccarello en Artem Anisimov namen de Rangers een 0-3 voorsprong.

In de laatste periode wisten beide teams nog een keer te scoren en kwam er dus een 1-4 einduitslag op het bord te staan.

De Ottawa Senators waren vrijdag in eigen huis zeker niet kansloos, al doet het scoreverloop dat misschien wel vermoeden. In totaal hadden de Canadezen namelijk meer schoten op doel dan hun tegenstanders, maar van de negenentwintig pogingen was er dus maar eentje die de uitblinkende Rangers-goalie Henrik Lundqvist te machtig was.

Door de overwinning hebben de Rangers weer wat lucht gekregen in de strijd om een play-offticket. Het team heeft nu een voorsprong van vier punten op de als negende geplaatste Buffalo Sabres, maar daar heeft het wel vier wedstrijden meer voor nodig gehad. Kwalificatie voor de play-offs is dus nog verre van zeker voor New York.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Senators en de Rangers:

Foto: nyrangersblog.com

Ook leuk om te lezen