Louisville maakt gehakt van Miami

Memphis v LouisvilleDe Russel Athletic Bowl was waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Teddy Bridgewater op het college niveau. Indien hij inderdaad volgend jaar in de NFL speelt, dan heeft hij gezorgd voor een meer dan indrukwekkend afscheid. Miami werd helemaal van het veld gespeeld en verloor kansloos met 36-9.

Dat het een bijzondere wedstrijd zou worden stond eigenlijk al op voorhand vast. Beide teams zitten namelijk vol met spelers die elkaar al sinds hun jeugd kennen. Zowel Louisville als Miami halen de meeste van hun spelers uit Florida en dan met name uit Miami. Louisville heeft niet minder dan 25 spelers uit Miami, waaronder Teddy Bridgewater zelf. Bridgewater zou oorspronkelijk voor de Miami Hurricanes gaan spelen, maar koos op het laatste moment voor Louisville.

Heel even mocht Miami hoop hebben op een overwinning. De eerste score van de wedstrijd was een safety doordat Bridgewater onderuit werd gehaald in zijn eigen endzone. In de rest van het eerste kwart kwam Louisville niet verder dan twee fieldgoals en Miami leek dan ook nog mee te doen.

deonbushsafety

De Teddy Bridgewater show

In het tweede kwart werden de Miami Hurricanes echter al snel gedowngrade naar een tropische depressie. Bridgewater leverde de ene perfecte pass na de andere af. Tegen het einde van de eerste helft was Louisville uitgelopen tot 22-2. Met name de drive halverwege het tweede kwart was bijzonder indrukwekkend. Diep op zijn eigen helft ontsnapt Bridgewater ternauwernood aan een Miami verdediger om vervolgens al rennend een briljante pass af te leveren.

BridgewaterScramble

Een paar perfecte passes later wist Bridgewater zijn favoriete receiver DeVante Parker te vinden voor een heerlijke touchdown. De rest van de wedstrijd was eigenlijk meer van hetzelfde. Een niet te stoppen Bridgewater en een verdediging van Louisville die compleet domineerde over de aanval van Miami.

ParkerTDcatch

Uiteindelijk was Bridgewater goed voor 447 yards passing, een persoonlijk record, en drie passing touchdowns. Bridgewater was tot nu toe dit seizoen pas goed voor 58 rushing yards, maar deed er in deze wedstrijd nog 24 yards en een rushing touchdown bij. Ook met de voeten kan Bridgewater dus dodelijk zijn. Iets dat hij voor het laatst in zijn High school wedstrijden had laten zien.

Wel of niet naar de NFL?

Bridgewater zou nog een jaar op het college niveau kunnen blijven spelen en heeft nog niet formeel bekend gemaakt of hij wel of niet naar de NFL gaat. Na de wedstrijd leek Bridgewater zich echter even te verspreken toen hij zei: “What a way to go out.”

De scouts uit de NFL zullen hoe dan ook likkebaardend naar deze wedstrijd hebben gekeken. Bridgewater heeft alles dat een quarterback nodig heeft in de NFL in huis en zal bij de draft dan ook erg snel van het bord verdwijnen. Na het vertoon in de Russel Athletic Bowl is de kans dat hij als eerste gedraft gaat worden alleen maar toegenomen.