Milwaukee schrijft NBA-geschiedenis, Beal verbreekt tweemaal persoonlijk record

Door

Het NBA-seizoen 2019-20 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en we blikken vooruit op de aankomende week.


20 FEBRUARI-25 FEBRUARI


DE STAND

Atlantic Division:

1: Toronto Raptors (42-16), 2: Boston Celtics (40-17), 3: Philadelphia 76ers (36-22), 4: Brooklyn Nets (26-30), 5: New York Knicks (17-40).

Central Division:

1: Milwaukee Bucks (50-8), 2: Indiana Pacers (34-24), 3: Chicago Bulls (20-39), 4: Detroit Pistons (19-41), 5: Cleveland Cavaliers (16-41).

Southeast Division:

1: Miami Heat (36-21), 2: Orlando Magic (25-32), 3: Washington Wizards (20-36), 4: Charlotte Hornets (19-38), 5: Atlanta Hawks (17-42).

IN DE SPOTLIGHTS

MILWAUKEE BUCKS VERBREKEN NBA-RECORD

De Milwaukee Bucks hebben zich als eerste team geplaatst voor de play-offs. Door de nederlaag van de Washington Wizards op bezoek bij de Chicago Bulls kunnen de Bucks niet meer buiten de top acht vallen. De Bucks hadden slechts 56 wedstrijden gespeeld en verbreken daarmee het oude record van de Golden State Warriors. De Warriors hadden in 2017 58 wedstrijden nodig om plaatsing voor de play-offs af te dwingen.

Nu de Bucks geplaatst zijn voor de play-offs zal de focus liggen op het veiligstellen van de eerste plaats in de Eastern Conference. Deze plaats geeft het recht op thuisvoordeel in de alle play-offseries in de Eastern Conference. In de strijd voor de eerste plek zette de Bucks afgelopen nacht een belangrijke stap. Er werd gewonnen van de Toronto Raptors met 108-97.

FENOMENALE BEAL VERBREEKT TWEEMAAL PERSOONLIJK RECORD

Bradley Beal kent een zeer sterke hervatting na de All Star-break. De shooting guard van de Washington Wizards begon rustig tegen de Cleveland Cavaliers met ‘slechts’ 26 punten. De wedstrijd daarna, tegen de Chicago Bulls, scoorde Beal 53 punten. Hij verbrak daarmee zijn persoonlijke record van 51 punten uit 2017. Echter was dit nog niet genoeg voor de shooting guard, want twee dagen later scoorde hij 55 punten tegen de Milwaukee Bucks. Dit bracht Beal een gemiddelde van 44.7 punten per wedstrijd.

Echter ging het persoonlijke succes van Beal niet gepaard met overwinningen. Alle drie de wedstrijden werden verloren. Door de nederlagen staan de Washington Wizards momenteel vijf overwinningen achter de Orlando Magic, het team dat de achtste plaats bezet.

DE TEGENVALLERS

EINDE SEIZOEN KYRIE IRVING NA TERUGKERENDE BLESSURE

Kyrie Irving heeft hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld. De point guard van de Brooklyn Nets mistte eerder dit seizoen al 26 wedstrijden wegens een blessure aan zijn rechterschouder. Irving kreeg een injectie van cortisonen als oplossing, maar de blessure na negen wedstrijden terug. Er wordt verwacht dat Irving geopereerd zal worden, om verder letsel te voorkomen. De Nets zijn daarna van plan om Irving dit seizoen niet meer in actie te laten komen.

De Brooklyn Nets bevinden zich al langer in de hoek waar de klappen vallen. Van sterspeler Kevin Durant was al bekend dat hij dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet in actie zou komen. Hoewel er steeds meer video’s verschijnen van Durant die weer aan het trainen is, wordt er verwacht dat hij dit seizoen uit voorzorg niet terugkeert. Verder raakte de Nets David Nwaba ook kwijt aan een gescheurde achillespees. Ook Caris LeVert en rookie Nicolas Claxton mistten al veel wedstrijden. LeVert mistte 24 wedstrijden en Claxton 23.

SPELER VAN DE WEEK

Trae Young is door SportAmerika verkozen tot de Eastern Conference speler van de week. De point guard van de Atlanta Hawks speelt het hele seizoen al de sterren van de hemel, maar wist dit vooralsnog niet om te zetten in overwinningen voor zijn team. Afgelopen week wisten de Hawks twee van hun drie wedstrijden te winnen en Young blonk andermaal uit. Young behaalde gemiddeldes van 34.3 punten, 5.0 rebounds en 9.3 assists per wedstrijd.

De week voor Young begon ijzersterk. Tegen de Miami Heat scoorde hij een persoonlijk record van 50 punten en schoot hij 8 van zijn 15 driepuntspogingen raak. Young scoorde 20 punten in het vierde kwart en leidde zijn team naar een 124-129 zege. Tegen de Dallas Mavericks leidde Young de zege in met 25 punten en 10 assists. De enige nederlaag van de week kwam tegen de Philadelphia 76ers. Young was met zijn 28 punten en 10 assists niet opgewassen tegen Joël Embiid die 49 punten scoorde en 14 rebounds pakte.

VOORUITBLIK

Aankomende week zijn er weinig spannende wedstrijden in de Eastern Conference. Slechts één maal ontmoeten teams uit de top 6 elkaar. Op maandag 2 maart gaan de Milwaukee Bucks op bezoek bij de Miami Heat. De Bucks geven haar tegenstanders vooral de ruimte vanaf de driepuntslijn. Met topschutters zoals Duncan Robinson en Tyler Herro bij de Miami Heat kan dit nog een spannende wedstrijd worden.

Top- en coverfoto: NBC Sports Washington

 

Ook leuk om te lezen