Atlanta Hawks coach Budenholzer opgepakt

Door

San Antonio Spurs v Phoenix SunsHet is doorgaans besteed aan losbandige NBA-spelers om hun voorbeeldfunctie te misbruiken. Dit keer is het nieuwbakken Atlanta Hawks hoofdcoach Mike Budenholzer die een nachtje in de cel mocht brommen vanwege rijden onder invloed van drank.

Het achterlichtje van zijn auto werkte niet, waarna een surveillant de rookie coach even aan de kant zette. En passant roken ze dat de bestuurder een alcoholgeur met zich meedroeg. Hij weigerde vervolgens een alcoholtest, meldt The Atlanta Journal-Constitution. Daarop werd hij gearresteerd. Budenholzer is in de ochtend weer vrijgelaten.

Straf
NBA-clubs zijn niet dol op spelers die door drankmisbruik in het nieuws komen. Dat het nu een hoofdcoach betreft, de man die het goede voorbeeld moet geven, maakt het niet fraaier. De vraag is ook hoe de Hawks met dit nieuws om zullen gaan. De NBA schorste in juli Jason Kidd voor de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen vanwege een auto-ongeluk onder invloed van verboden middelen. Volgens Kidd had iemand iets in zijn drankje gedaan.

Budenholzer spendeerde de laatste achttien seizoenen bij de San Antonio Spurs. Eerst twee jaar als video-analist en daarna als assistent van Greg Popovich. In mei jongstleden werd oud-NBA’er en eenmalig All-Star Kenny Anderson, coach van een high school-team van joodse kinderen, ontslagen vanwege rijden onder invloed.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen