Tigers winnen in extremis van Athletics ondanks tegenslag

Door

Oakland Athletics v Detroit Tigers

Op een dag waar Miguel Cabrera geblesseerd afhaakte en Max Scherzer niet zo dominant was als normaal (5 ER in 5.0 IP) wisten de Tigers toch te ontsnappen tegen de Oakland Athletics. De Tigers gingen met een 6-3 achterstand de negende inning in, maakten er 6-4 van, en toen brak de altijd goedlachse Torii Hunter de ban door met twee uit en een 6-4 achterstand voor een three-run homerun aan te tekenen:

Zo wint Detroit van een potentiële play-off opponent en blijft de voorsprong in de eigen divisie (Cleveland staat nu 6.5 wedstrijden achter) veilig. Cabrera zal ondertussen enkele wedstrijden moeten missen, hij bezeerde zijn buik maar de blessure is verder niet ernstig volgens de Tigers.

Leading Off

Een ander duel met play-off implicaties vond plaats in Boston waar de Red Sox het opnamen tegen de Orioles. De Red Sox hadden de eerste twee confrontaties van deze series gewonnen maar de Orioles deden goede zaken in de wild-card race door gisteren wel de derde wedstrijd te winnen met 3-2. Chris Tillman (15-4, 3.61) greep alweer zijn vijftiende overwinning terwijl niemand minder dan Crush Davis met een double verantwoordelijk was voor de winnende RBI.

De Orioles staan met het verlies van Oakland nu 3.5 wedstrijd achter de Athletics met nog 30 wedstrijden te gaan. De Red Sox zagen ook concurrent Tampa Bay met 2-0 verliezen van de Los Angeles Angels en dus blijft hun voorsprong in de AL East op Tampa Bay voorlopig 2.5 wedstrijd.

Kunnen de Baltimore Orioles zich voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsen voor de wild-card game?
Kunnen de Baltimore Orioles zich voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsen voor de wild-card game?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Three Strikes

  • Paniek in Pittsburgh? Van de week werd de leiding in de NL Central uit handen gegeven en gisteren waren het de Milwaukee Brewers die voorkwamen dat de Pirates weer gedeeld eerste konden staan met de Cardinals. De Brew Crew won met 4-0 achter een sterke wedstrijd van Yovani Gallardo (10-9, 4.39 ERA) en hierdoor staat Pittsburgh nu één wedstrijd achter St.Louis.
  • Ook de Tampa Bay Rays bewezen zichzelf een slechte dienst, in eigen huis hadden ze geen antwoord op Jason Vargas (8-5, 3.54) en werd er verloren met 2-0. Hierdoor is de achterstand op de Boston Red Sox in de AL East nu 2.5 wedstrijd.
  • De Cleveland Indians blijven het zichzelf moeilijk maken, telkens wanneer ze in de buurt komen van de Detroit Tigers loopt de achterstand vervolgens weer op. Gisteren deden ze wederom slechte zaken door gesweept te worden door de Atlanta Braves. Ondertussen was er ook het ontslaan van werper Brett Myers (0-3, 8.02 ERA), die een één-jarig contract tekende ter waarde van 7 miljoen maar eigenlijk het meest bekend werd vanwege zijn kritiek op Mariano Rivera in de All-Star Game:

Seventh-Inning Stretch

Een ouderwetse barehander van Don Kelly:

Hartverwarmend: een jonge fan hoopt net als veel andere Pirates fans dat Starling Marte snel herstelt van zijn blessure en geeft hem een tekening:

Going Dutch

Andrelton Simmons ging 2-uit-3 voor de winnende Atlanta Braves. Roger Bernardina verloor weliswaar met zijn Phillies met maar liefst 11-3 van de Mets, maar er was wel persoonlijk succes als pinchhitter: hij ging 1-uit-2 met een two-run homerun.

Scoresheet

Seattle Mariners (60-73) @ Houston Astros (44-89), 3-2
Philadelphia Phillies (61-73) @ New York Mets (60-72), 3-11
Oakland Athletics (75-58) @ Detroit Tigers (78-56), 6-7
Kansas City Royals (69-64) @ Minnesota Twins (57-75), 3-1
Los Angeles Angels (60-72) @ Tampa Bay Rays (75-57), 2-0
Miami Marlins (49-83) @ Washington Nationals (68-65), 0-9
Milwaukee Brewers (59-74) @ Pittsburgh Pirates (77-56), 4-0
Baltimore Orioles (71-61) @ Boston Red Sox (79-56), 3-2
Cleveland Indians (71-62) @ Atlanta Braves (81-52), 1-3

Ook leuk om te lezen