Reds duwen Astros dieper in het dal

Door

De Cincinnati Reds kennen een droomstart. Na vijf wedstrijden hebben de Reds een 5-0 record en dat gebeurde voor het laatst in 1990. Destijds bleek de goede start een opmaat te zijn naar het winnen van de World Series. De San Diego Padres werden eenvoudig aan de kant gezet.

Of dat sprookje weer herhaald kan worden, blijft natuurlijk afwachten, maar de start is in ieder geval dik in orde. De Reds scoorden al 43 runs in de eerste 5 wedstrijden, hun tweede hoogste totaal in de clubgeschiedenis.

,,Iedereen weet wat ons team kan doen,” zei pitcher Edinson Volquez na de 12-4 overwinning over de Houston Astros woensdagavond. ,,We scoorden veel runs in de eerste vier wedstrijden en gelukkig konden we dat ritme vandaag vast houden.”

Volquez gaf vier runs op in vijf innings maar kon op zijn teamgenoten rekenen om de wedstrijd te winnen. Acht verschillende spelers sloegen een run binnen, derde honkman Scott Rolen sloeg er zelfs drie binnen. Er werden geen homeruns geslagen, maar dat maakt het scoren van 12 runs nog iets indrukwekkender.

Opvallend genoeg kwamen de Astros in de eerste inning op 4-0 voorsprong, maar daarmee bleek meteen al het kruid verschoten te zijn. Ze hadden maar liefst 5 errors tijdens de wedstrijd en staan nu op 0-5. Houston is het enige team in de National League zonder overwinning en is daarmee hard op weg om net als vorig seizoen met een 0-8 record te starten.

foto: secondstringblog.com

Ook leuk om te lezen