NBA Update: Nowitzki weigerde max van Lakers, Houston

Door

San Antonio Spurs v Dallas Mavericks

Lees hier de vorige NBA Update

Dirk Nowitzki heeft gisteren zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat lager bleek dan aanvankelijk bericht. De Duitse vedette zal de komende drie jaar, waarschijnlijk de laatste jaren van zijn loopbaan, ‘slechts’ 25 miljoen verdienen. Nowitzki hoopt op deze manier voor genoeg financiële ruimte te zorgen voor versterkingen. De power forward wil met zijn Mavs meedoen om de prijzen in de kwalitatief sterke Western Conference.

Volgens ESPN weigerde Der Dirk veel grotere contractaanbiedingen van de Los Angeles Lakers en de Houston Rockets. Beide clubs zouden Nowitzki een max-offer hebben gedaan, maar de eenmalig kampioen had geen oren naar een vertrek uit Dallas.

De ploeg van Mark Cuban heeft niet stil gezeten deze transferperiode. De ploeg haalde eerder al Tyson Chandler en Raymond Felton binnen en vandaag voegde nog een veteraan zich bij de selectie in de persoon Rashard Lewis. Daarnaast hoopt Jason “JET” Terry ook op een contract bij de Mavs.

Boozer weg bij Bulls

De Chicago Bulls hebben afscheid genomen van Carlos Boozer en zijn gigantische contract. De power forward is door middel van een amnesty nu een free agent en teams zullen de komende dagen hengelen naar zijn diensten. Boozer heeft vier jaar onder contract gestaan in Chicago, maar liet slechts met vlagen zien waarom hij een vijfjarig contract ter waarde van 75 miljoen waard was. In 280 wedstrijden voor de Bulls scoorde hij gemiddeld 15,5 punten en greep hij 9 rebounds. In de geruchtenmolen verschijnen Atlanta, Charlotte, Houston en Miami als mogelijke bestemmingen voor Boozer.

Kort nieuws

  • Mike Miller tekent zoals verwacht een contract bij de Cleveland Cavaliers. LeBron James is een fan en vriend van Miller en zou van grote invloed zijn geweest op de komst van de scherpschutter. Miller weigerde grotere aanbiedingen van de Denver Nuggets en de Rockets om bij Cavs te spelen. Afgelopen seizoen speelde hij voor de Memphis Grizzlies.
  • Lance Stephenson heeft een contract getekend bij de Charlotte Hornets. De Hornets hebben het enfant terrible 27 miljoen aangeboden voor drie seizoenen. Lees hier meer.
  • J.R. Smith lijkt New York spoedig te verlaten. Volgens een sportkrant uit de Big Apple heeft Phil Jackson de flamboyante shooting guard te ruil aangeboden. Vooral de Milwaukee Bucks zouden interesse hebben en Ersan Ilyasova aangeboden hebben. Ook wordt de naam van de Sacramento Kings genoemd.
  • Dwyane Wade blijft in Miami. De Heat en de shooting guard zijn een contract overeengekomen ter waarde van 34 miljoen voor twee seizoenen.
  • NBA-teams die ooit kampioen zijn geworden zullen volgend seizoen met een gouden streep op het shirt spelen. Lees hier meer.
    En deze klassiekers zullen komend seizoen ook te bewonderen zijn op de velden:
    exMKsoB

Gortat doet Gortat dingen

Marcin Gortat verlengde eerder deze transferperiode zijn contract bij de Washington Wizards. Zoals we allemaal inmiddels weten is hGortat een multi-talent en het is dan ook geen verassing dat hijdaarom gisteren zelf zijn nieuwe contract wereldkundig te maken als verslaggever bij zender NBC. Kijk en geniet door HIER te klikken!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen