Frankrijk verslaat Litouwen en pakt brons

BatumBrons

Frankrijk pakte gisteren het brons op het WK. In Madrid werd Litouwen met 95-93 verslagen. Nicolas Batum was met 27 punten opnieuw belangrijk voor de Fransen.

Beide teams speelden goed in de eerste helft en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Bij de rust gingen de Fransen met 43-42 aan de leiding. In het derde kwart pakten de Litouwers een voorsprong van zeven punten door acht punten (29-21) meer te maken dan Frankrijk. Echter de Fransen scoorden in de laatste tien minuten 31 punten en pakten daardoor alsnog de winst.

Nicolas Batum
Nicolas Batum speelde net als tegen Servië een goede wedstrijd. De speler van de Portland Trail Blazers werd met 27 punten topscorer. Ook NBA-speler Boris Diaw noteerde dubbele cijfers. Hij maakte vijftien punten. Thomas Heurtel en Joffrey Lauvergne scoorden beiden dertien punten.

Nicolas Batum speelde opnieuw een ijzersterke wedstrijd voor Frankrijk

Jonas Valanciunas werd topscorer aan de kant van Litouwen. Hij maakte 25 punten en pakte daarnaast negen rebounds. Vijf andere spelers, waaronder Adas Juskevicius, scoorden ook meer dan tien punten.

Finale
Vandaag speelt Team USA in de finale tegen Servië. De wedstrijd begint om 21:00.