South Carolina in thriller voorbij Georgia

Georgia v South Carolina

#6 Georgia ging als favoriet op bezoek bij #24 South Carolina. In een wedstrijd met een hoge score kwam het uiteindelijk neer op een paar millimeter verschil. Een verschil dat in het voordeel uitviel van South Carolina: 35-38.

Georgia pakt vroege leiding
De wedstrijd begon anderhalf uur te laat vanwege onweer, maar dat leek beide teams niet veel te doen. South Carolina opende de score, drie minuten later stond Georgia echter al met 10-7 voor. Even vreesden de fans voor een herhaling van de wedstrijd tegen Texas A&M in de eerste speelronde waarin thuis met 52-28 werd verloren. Gelukkig voor South Carolina zou deze wedstrijd echter heel anders verlopen.

Dankzij uitstekend spel van South Carolina liepen de Gamecocks geleidelijk uit naar 20-31 in het derde kwart. Georgia werkte echter aan een knappe comeback in het vierde kwart en kwam terug tot 35-38. Dit alles mede dankzij een opnieuw uitstekende Todd Gurley die goed was voor 131 yards rushing en een touchdown.

Spannend slot
Met nog een paar minuten op de klok heeft South Carolina de bal vlak voor de eigen endzone. Al wat ze hoeven te doen is de bal in bezit houden en de wedstrijd is gewonnen. South Carolina quarterback Dylan Thompson maakt echter uitgerekend op dit moment zijn enige fout van de wedstrijd en gooit een interception. Plotseling is het first and goal voor Georgia.

De verdediging van South Carolina verricht een wonder en weet een touchdown te voorkomen, maar een gelijkmaker via een fieldgoal lijkt niet te vermijden. Tijd voor kicker Marshall Morgan om zijn werk te doen. Morgan had eerder in de wedstrijd nog twee fieldgoals geraakt en had daarmee een nieuw SEC record neergezet met twintig opeenvolgende fieldgoals raak. Wat kon er mis gaan bij deze poging van 28 yards? Alles dus. De fieldgoal ging net een paar centimeter naast de paal en waar het gelijk had moeten staan kon nu South Carolina alsnog de wedstrijd uitspelen.

Eenvoudig ging dat echter niet. Met nog anderhalve minuut op de klok had South Carolina een vierde down met nog inches te gaan. Ze gingen voor die inches en wisten ze te halen. Ze hadden echter slechts enkele millimeters over zoals hieronder te zien is.