Belinelli ‘Koning Driepunter’, Bosh flitst

Door

Foot Locker Three-Point Contest 2014
Enigszins verrassend is de Italiaan Marco Belinelli van de San Antonio Spurs winnaar geworden van de schutterscompetitie tijdens het All-Star Weekend. In een rechtstreeks gevecht rekende hij af met Bradley Beal van de Washington Wizards. In de voorronde vloog verrassend genoeg Stephen Curry er al uit.

De finale was een spannende. De slowstarter Belinelli leek de zege in de tas te hebben totdat Bradley Beal plotseling zijn laatste zes ballen raak schoot. Belinelli -een voorzichtige John Rambo-lookalike- presteerde het nog wel om twee fikse airballen te gooien in de eerste ronde, waar hij naast Curry ook nog Kevin Love en Damian Lillard versloeg.

airball

Beal kwam miraculeus terug in de finale met zes opeenvolgende rake schoten. Clutch!

In de eerste ronde versloeg Beal verdedigend kampioen Kyrie Irving, Joe Johnson en Aron Afflalo om als winnaar van de Eastern Conference het op te nemen tegen Belinelli. Dat leverde hem wat complimentjes op van rapper Nelly, zijn vroegere oppas die hem als zesjarige naar school bracht.

NellyFiredUpBradleyBeal

De onverwachts tegenvallende prestatie van topfavoriet Stephen Curry was een grote teleurstelling.

CurryWomenSteph3PtContestReax

En dat terwijl hij tijdens de training nog moeiteloos drie opeenvolgende half court shots maakte.

Damian Lillard en Trey Burke meest speelse
In de zogeheten Taco Bell Skills Challenge mochten vier behendige teams van twee spelers een parkoers tweemaal afleggen. De tweestrijd in het Westen tussen Damian Lillard-Trey Burke en Goran Dragic-Reggie Jackson werd glorieus gewonnen door de combo Lillard-Burke. In het Oosten waren dat rookies Michael Carter-William en Victor Oladipo, die afrekenden met DeMar DeRozan en Giannis Antetokounmpo. En dat wreef Benny the Bull er even in bij de Greek Freak.

anteto bulls

Vervolgens kregen Lillard en Burke ook MCW en Oladipo klein in de ultieme finale, ondanks veel missers.

De Griekse reus hield even een klein dunkgalaatje voor zichzelf.
GiannisAntetokounmpoSkillsChallengeDunk

Chris Bosh is een fenomeen
Wat Stephen Curry kan, lukt mij ook, dacht Chris Bosh tijdens het Shooting Stars-onderdeel. Samen met NBA-legende Dominique Wilkins en WNBA-speelster Swin Cash won Bosh voor het tweede opeenvolgende jaar dit -weinig zeggende- event. Opmerkelijk genoeg raakte de Heat-speler twee half court shots uit twee pogingen, terwijl zijn driepunters een stuk minder soepel liepen. En zo vier je dat dan:

bosh

Kirk Goldsberry haastte zich onmiddellijk naar zijn statistiekengraphics om de shot chart van Chris Bosh aan te passen.

shotchard bosh

Bekijk hier de winnende prestatie van Team Bosh.

Het slotstuk is voor Shaq. In navolging van Michael Jordan besluit ook hij de honkbalknuppel op te pakken. Vermoedelijk is het bij deze ene keer gebleven, tot verdriet van zijn tv-collega’s.

shaw

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. janwillemzeldenrust 9 jaar ago

    Mooi. Chris Bosh is idd een held. 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen