Opsteker Miami tegen rivaal Florida

Door

Florida v Miami

Miami University heeft hun gerankte rivaal [12] Florida in eigen huis met 21-16 verslagen. De overwinning komt als een welkome opsteker in spannende weken voor Miami. De Hurricanes wachten nog altijd op een beslissing van de NCAA over hun straf naar aanleiding van illegale betalingen en andere overtredingen.

Die aankomende straf zou eventueel kunnen betekenen dat Miami dit jaar niet in ’n bowl game uit mag komen. Het is ook mogelijk dat het team, net als eerder, minder studiebeurzen mag uitdelen, waardoor het voor minder spelers interessant is zich bij de Hurricanes aan te sluiten. Deze overwinning op de Gators is daarom niet alleen een aansprekende overwinning voor twijfelende talenten, het zou ook wel eens een van de weinige grote games van dit seizoen kunnen zijn.

Florida was lang de bovenliggende partij, maar een zwak eerste kwart en veel turnovers werden in het verloop van de wedstrijd niet meer goedgemaakt. Dat kwam vooral door te weinig actie in de redzone, waar Florida meerdere drives punten liet liggen. In de laatste minuten moest het team van QB Driskel minstens twee touchdowns scoren, maar ondanks een indrukwekkende drive, stokte het bij één touchdown.

Afhankelijk van de straf die wordt uitgedeeld kan deze mooie overwinning voor Miami het begin zijn van een sterk seizoen. Quarterback Stephen Morris (foto) moet de chemie met zijn receivers nog even vinden, maar de ‘Canes treffen uit de huidige rankings alleen nog Florida State en hebben verder vooral Pitt en Virginia Tech als zwaarste hordes te gaan.

De winst voor Miami is de tweede kraker die de ACC ten koste van de SEC pakt, nadat afgelopen week Clemson de Georgia Bulldogs versloeg.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. ronald 11 jaar ago

    Florida met 5 turnovers heeft het miami wel gemakkelijk gemaakt. Beide offenses niet echt sterk. Maar inderdaad voor hurricanes een fraaie overwinning. wedstrijd was overigens gratis op internet te volgen via justintv.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen