Blazers weer langs Rockets, nieuwe monsterscore Aldridge

Door

BannerPlayoffs

De Portland Trail Blazers hebben ook hun tweede wedstrijd op bezoek bij de Houston Rockets winnend af weten te sluiten: 112-105. Woensdag grepen de Blazers een 2-0 voorsprong in de best of seven series, waardoor ze het in de komende twee wedstrijden in eigen huis al kunnen afmaken. Opnieuw was het LaMarcus Aldridge die Portland naar de zege hielp. De All-Star was opnieuw onstopbaar voor de verdedigers van Houston en scoorde voor de tweede wedstrijd op rij meer dan veertig punten. Dit keer stokte de teller op 43.

Het was de tweede wedstrijd op rij voor Aldridge met meer dan 42 punten. Slechts zes spelers sinds 1985 deden dat de power forward van de Blazers na: Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Allen Iverson, Kobe Bryant, Tracy McGrady en Michael Jordan.  Hij trad overigens toe tot dat rijtje met deze dunk.

Toch deed Aldridge het niet helemaal alleen. Ook Damian Lillard, spelend in zijn tweede play-offswedstrijd, was weer belangrijk. De jonge point guard van Portland was goed voor elf assists en achttien punten, waaronder zes belangrijke vrije worpen op het einde van de wedstrijd. Ook waren Dorell Wright en Mo Williams belangrijk vanaf de bank van de Trail Blazers. Zelfs Thomas Robinson droeg een steentje bij.

avXYRgr

Dwight Howard deed er alles aan om een nieuwe thuisnederlaag te voorkomen. De center van de Rockets scoorde 32 punten, greep veertien rebounds en leek weer een beetje op de speler die ooit met Orlando bijna in zijn eentje de NBA Finals haalde. Hij deed zelfs weer dingen als dit.

Het mocht echter niet baten want opnieuw kreeg Aldridge ook hulp van Houston Rockets-guard James Harden, die voor de tweede wedstrijd op rij geen potten kon breken. Waar hij beloofde het beter te doen dan in Game 1 (twintig gemiste schoten), lukte dat niet echt. Harden mistte dertien van zijn negentien schoten en eindigde de wedstrijd met achttien punten.

harden

Foto’s: Getty Images, Reddit. 

Ook leuk om te lezen