Falcons, Texans behouden ongeslagen status

Door

 

Week 4 in de NFL. De gewone scheidsrechters zijn terug en sommige teams staan er nu al anders voor dan ze vooraf gedacht zouden hebben. De Falcons en Texans blijven ook na dit weekeinde nog ongeslagen. Een recap van de vroege zondag-wedstrijden.

Carolina Panthers (1-2-0) @ Atlanta Falcons (3-0-0): 28-30
De Falcons verpletterden de Chargers (27-3). De Panthers werden verpletterd door de Super Bowl-winnaar Giants (36-7). Vandaag waren beide teams in evenwicht. Falcons QB Matt Ryan werd liefst 5 keer gesacked en Cam Newton’s Panthers leken daar aanvankelijk handig gebruik van te gaan maken. Met 28-27 op het scorebord voor de Panthers en de Falcons terug op hun eigen 1 was het verhaal alleen nog niet over. Eén diepe catch en een slim uitgespeelde drive zorgde ervoor dat kicker Matt Bryant het in de slotseconden mocht afmaken. De Falcons blijven ongeslagen.

New England Patriots (1-2-0) @ Buffalo Bills (2-1-0): 52-28
Zoals gezegd heeft Buffalo de wind mee na een 24-14 winst over de Browns en in de eerste helft namen ze brutaal de leiding met 7-14. Ondanks twee interceptions en een fumble in het voordeel van de Pats! De thuisploeg onder leiding van QB Ryan Fitzpatrick ging na de rust onverstoorbaar verder (21-7), maar New England kwamen zakelijk terug door goed werk van Tom Brady en voorbereidend werk van running backs Brandon Bolden en Steven Ridley.

Minnesota Vikings (2-1-0) @ Detroit Lions (1-2-0): 20-13
Vikings’ wide receiver Percy Harvin opende door de kick-off 105 yards terug te brengen voor een touchdown. Detroit kwam er daarna eigenlijk niet meer aan te pas terwijl er vorige week juist zo goed werd gespeeld, op het nippertje werd toen verloren van de Titans (41-44).

Tennessee Titans (1-2-0) @ Houston Texans (3-0-0): 14-38
Voor de wedstrijden vanavond één van de drie ongeslagen teams tegen één van de zwakste van de hele league. De Titans doorbraken de negatieve spiraal niet, de afgelopen weken kregen ze respectievelijk 34, 38 en 41 punten om de oren.  Titans’ quarterback Jake Locker ging na het eerste kwart al naar de kleedkamer met een blessure aan zijn linkerschouder en kwam niet meer in actie. Wie had gedacht dat de Texans na 4 weken op 4-0 zouden staan?!

San Diego Chargers (2-1-0) @ Kansas City Chiefs (1-2-0): 37-20
Het was “one of those days” voor de Chiefs en quarterback Matt Cassel. Mede door twee fumble recoveries en drie interceptions (!) stond het in de eerste helft al 27-6. Kansas City staat inmiddels op 7 fumbles dit seizoen en hebben ze nog geen enkel moment voorgestaan dit seizoen. De Chargers werden vorige week daarentegen opgerold door de Falcons (27-3), maar hadden de wedstrijd vandaag compleet onder controle.

San Francisco 49ers (2-1-0) @ New York Jets (2-1-0): 34-0
De Jets konden vorige week in een zeer matige wedstrijd winnen van de Dolphins (23-20) maar de hoge verwachtingen kunnen vooralsnog niet ingelost worden. De 49ers defense hield de Jets de hele wedstrijd van scoren af, forceerde 2 turnsovers en alsof dat niet genoeg is verliet Santonio Holmes het veld na een serieuze knieblessure. Het bezorgde New York het op één na grootste verlies onder coach Rex Ryan.

Seattle Seahawks (2-1-0) @ St. Louis Rams (1-2-0): 13-19
Veel aandacht voor de Seahawks deze week. Niet meer vanwege de afloop van de wedstrijd tegen de Packers, maar de vraag blijft wat rookie QB Russell Wilson gaat doen. Deze week was dat niet positief, de Rams onderschepte hem driemaal, met een doorslaggevende interception door Bradley Fletcher met 25 minuten te gaan.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen