Rodgers leidt Packers naar winst op Brees, Saints

Quarterbacks Aaron Rodgers en Drew Brees maakten van de confrontatie tussen de Green Bay Packers en New Orleans Saints een schitterend duel. Nadat de rook was opgetrokken mochten Rodgers en zijn Packers de felicitaties in ontvangst nemen met een nipte 28-27 zege. Brees speelde echter uitstekend en gooide 446 yards en drie touchdown’s, terwijl Rodgers 319 yards en vier TD’s liet aantekenen.

Een TD zes minuten na het begin van het duel betekenden de eerste punten voor de Packers in een eerste kwart dit seizoen. De voorsprong was echter maar van korte duur, want Brees liet nog in het eerste kwart van zich horen. Een pass naar wide receiver Marques Colsten was goed voor een TD. Het was het 47e duel op rij dat Brees een TD liet aantekenen, een record dat hij nu deelt met Johnny Unitas en volgende week tegen de San Diego Chargers in eigen handen kan krijgen.

De Packers gingen met 21-14 de rust in en leken de wedstrijd in handen te hebben. Niets was echter minder waar. In het derde kwart namen de Saints brutaal een 24-21 voorsprong en vroeg in het laatste kwart zorgden de Saints met een field goal voor een verschil van zes punten. Rodgers was niet van plan om de Packers het eerste slachtoffer te laten worden van New Orleans. Met zeven minuten te gaan werd zijn pass over elf yards gevangen door running back Jordy Nelson. De kick werd vervolgens benut en de Packers namen de leiding.

Met nog drie minuten op de klok kregen de Saints de ultieme kans om de leiding te nemen en de zege van het seizoen binnen te halen. Kicker Garrett Hartley maakte een 43-yard kick, maar holding door de Saints zorgde voor een tien yards penalty. Daarna volgde een vijf yards penalty voor de Packers, waarna Hartley, volledig uit zijn ritme, de kick vanaf 48 yards miste. De Saints zijn na vier duels nog steeds zonder overwinning, terwijl de Packers een 2-2 record hebben.

Oakland Raiders @ Denver Broncos, 6-37

Het was all about Peyton Manning bij de Broncos. Na een eerste helft waarin de Raiders met 10-6 nog redelijk in de buurt konden blijven van de thuisploeg, was er in de tweede helft geen houden meer aan. Manning leidde zijn team 21 punten in het derde kwart en eindigde het duel uiteindelijk met 338 gegooide yards. Hij was uiterst effectief met 30 op 38 passes. De Broncos wonnen voor het eerst sinds 2007 in eigen huis van de Raiders. Het was voor het eerst sinds de openingsdag van hetzelfde 2007 seizoen dat bij Denver een quarterback voor 300+ yards gooide en zowel een receiver (Thomas) als rusher (McGahee) aan 100+ yards kwamen.

Cincinnati Bengals @ Jacksonville Jaguars, 27-10

De Bengals boekten hun derde zege op rij. In Jacksonville werd het nooit een echte wedstrijd. De Jaguars kregen zes sacks om de oren en Cincinnati was aanvallend met dank aan quarterback Andy Dalton ook duidelijk te sterk. Dalton gooide voor 244 yards en zesmaal was A.J. Green de ontvanger. De receiver eindigde dan ook op 117 yards. Voor eigen publiek probeerde de Jaguars in het vierde kwart bij een 17-10 achterstand nog terug te komen in de wedstrijd, maar QB Blaine Gabbert (186 yards, 23-34 passes) kon geen gat vinden in de defense van de Bengals, die zelf nog tien punten toevoegden voor een ruime zege.

Washington Redskins @ Tampa Bay Buccaneers, 24-22

Halverwege het tweede kwart leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Redskins met een voorsprong van 21-3. Met nog een kleine twee minuten in het vierde kwart keek de ploeg van quarterback Robert Griffin III na een field goal van de Bucs echter tegen een 22-21 achterstand aan. Vooral dankzij drie gemiste kicks van Billy Cundiff. Met nog 1.42 minuten op de klok was het woord echter aan Griffin III (323 yards, 26-35 passes). Met drie goede passes en een run van vijftien yards bracht hij de Redskins van de eigen 20 yards lijn naar de 26 yards lijn van Tampa Bay. Drie seconden gaf het scorebord aan toen Cundiff weer opging voor een kick, die hij ditmaal niet zou missen.