MLS Recap (1): Colorado, Whitecaps openen seizoen met zege

Colorado Rapids- Columbus Crew
Columbus Crew begon het seizoen zoals het vorige jaar eindigde; er werd verloren van Colorado Rapids. In Dick’s Sporting Goods Park bleken de gastheren met 2-0 te sterk. De doelpunten vielen voor Colorado vlak voor rust en vlak voor het eindsignaal.

De openingsfase van de wedstrijd was overduidelijk voor de thuisclub. Met veel goed lopende aanvallen hadden de Rapids niet alleen veel balbezit, ook de grootste kansen waren voor hen. Tot twee keer toe was Omar Cummings gevaarlijk. Een schot van buiten de zestien zeilde naast, terwijl Columbus-keeper Gruenebaum in de één-tegen-éénsituatie kalmer bleef.

Na de storm van het eerste half uur leek de Crew meer grip op het duel te krijgen. Het was echter Drew Moor die op slag van rust voor het openingsdoelpunt tekende. Direct na rust kreeg Colorado kansen op meer, maar opnieuw had Cummins het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg keeper Pickens nog werk te verrichten. Chad Marshall kwam nog dichtbij een tegendoelpunt, maar zijn inzet eindigde op de paal.

In het laatste kwartier was het gif uit de wedstrijd. Het gaf Colorado de kans om de voorsprong te verdedigen. Via een schitterende pegel van Amarikwa verschafte de thuisploeg zich zelfs nog een veilige marge.

Bekijk hier de samenvatting van Colorado Rapids – Columbus Crew:

Vancouver Whitecaps FC – Montreal Impact
Montreal Impact beleefde maar weinig plezier aan hun MLS-debuut. In de openingswestrijd uit bij de Vancouver Whitecaps werd met 2-0 verloren. Na een vroeg doelpunt van Le Toux, was het de Braziliaan Sanvezzo die na rust de beslissende 2-0 liet aantekenen.

Vancouver begon de wedstrijd gecontroleerd, maar al na vier minuten leverde dat succes op. Na een dieptepass vanuit de achterhoede kon de voor Vancouver debuterende Le Toux alleen opstomen naar het vijandelijke doel. De spits bleef koel en schoof de bal onder de doelman langs.

Montreal Impact had mogelijk last van enigszins plankenkoorts, want de ploeg kwam er nauwelijks aan te pas. De enige die voor wat gevaar zorgde was Nyassi. Zijn grootse kans was knap voorbereid, maar zijn schot eindigde hoog boven in het stadion. In een vlot lopende aanval zorgde Sanvezzo na soepele passeerbewegingen voor de nekslag.