NBA Recap: Pistons winnen spectaculair duel in Miami

Door

New York Knicks v Detroit Pistons

Na een valse start hebben de Detroit Pistons vannacht een mooie 93-92 overwinning behaald op bezoek bij de Miami Heat. De ploeg van Stan Van Gundy maakte met een reeks driepunters (tien in de eerste helft) een vroege achterstand van achttien punten goed. In het vervolg van de wedstrijd bleven de ploegen dicht bij elkaar en kwam het aan tot de allerlaatste minuut, waarin Kentavious Caldwell-Pope met nog 55 seconden op de klok de laatste punten op het scorebord zette. Chris Bosh zag zijn schotpoging in de laatste seconde van de ring stuiteren. Was de poging raak hadden de punten overigens niet geteld, want de bal raakte zijn vingers nog terwijl de buzzer het einde van de wedstrijd inluidde.

De fans in Miami werden getrakteerd op enkele prachtige highlights en zagen mooie persoonlijke duels. Zo was de match-up tussen rebound-zwaargewichten Hassan Whiteside en Andre Drummond er één om in de gaten te houden. Eerstgenoemde won de strijd met zestien rebounds tegenover twaalf van Drummond, die sowieso zijn avond niet had. De center stond namelijk aan de schlemielige kant op een poster-dunk van Chris Bosh, die met twintig punten topscorer van de avond werd.

https://youtu.be/tgE0UiNa0aE

De andere interessante match-up ging tussen rookies Justice Winslow (Heat) en Stanley Johnson (Pistons). De Pistons kozen met de achtste pick voor Johnson in de draft, terwijl velen in Winslow (10e pick) een betere small forward zagen. De media schreven de afgelopen weken lovende woorden over beide spelers, maar Winslow lijkt het iets beter te doen, zo menen onder andere schrijvers van NBA.com. Gisteren was Johnson absoluut de betere op het veld. De forward schoot zuiver en wist in 22 minuten een totaal aantal van veertien punten te scoren. Winslow werd een stuk minder in de aanval betrokken en nam slechts twee schoten, waarvan er één raak ging. En hoe! (kleine travel overigens…)

https://youtu.be/gGzAsEWTh0U

Na afloop kwam veteraan Anthony Tolliver tot een wijze conclusie: “Basketball is simpel. Als je goed je taken uitvoert en goede keuzes maken, dan komt het vanzelf allemaal goed.” Het moet toch heerlijk gevoel zijn om als winnaar van spannend duel zulke quotes de wereld in te slingeren.

Door de overwinning hebben de Pistons nu een uitstekend 17-12 record, terwijl de Miami Heat op 16-11 komen te staan. De mannen uit Motor City vliegen vandaag naar Atlanta voor een uitduel tegen de Hawks. De Heat kunnen even genieten van wat rust, want de ploeg van Erik Spoelstra speelt pas met Kerst als Anthony Davis en zijn New Orleans Pelicans op bezoek komen.

https://youtu.be/Nr_4OAxuzYg

Boxscore
Memphis Grizzlies @ Philadelphia 76ers 104-90
Detroit Pistons @ Miami Heat 93-92
Dallas Mavericks @ Toronto Raptors 99-103
LA Lakers @ Denver Nuggets 111-107

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Lars Koster 8 jaar ago

    Sinds waneer spelen ze in New Orleans weer als Hornets? 🙂

    • Daan van Kooten 8 jaar ago

      Helemaal gelijk heer Koster. Moeten natuurlijk de Pelikanenbroeders zijn!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen