Kidd twee wedstrijden geschorst wegens alcoholmisbruik

Door

Mercedes-Benz Fashion Week Spring 2014 - Official Coverage - People And Atmosphere Day 7De fans van de Brooklyn Nets zullen nog iets meer geduld moeten hebben om hun nieuwe coach in actie te zien. Jason Kidd reed in 2012 zijn Cadillac in de prak tegen een telefoonpaal vanwege een overschot aan alcohol in zijn bloed. De NBA trakteert hem nu op twee wedstrijden schorsing, waardoor hij het openingsduel in Brooklyn tegen de Miami Heat misloopt.

De eerste keer dat Kidd langs de zijlijn te bewonderen is, zal op 3 november in en tegen de Orlando Magic zijn. Zijn thuisdebuut volgt op 5 november tegen Utah Jazz. De verwachting is dat assistent Lawrance Frank de ploeg leidt tegen Miami en de Cleveland Cavaliers.


Niet vervolgd
Destijds werd de toekomstig Hall of Famer niet vervolgd. Als tegenprestatie hoefde hij alleen kinderen van een lokale middelbare school toe te spreken over het gevaar van rijden onder invloed. Tijdens zijn presentatie als de nieuwe coach van de Nets zei hij: “Ik neem de volle verantwoordelijkheid op me. Het was stom en ik hoop dat anderen er ook van leren.”

De twee duels schorsing zijn volgens de richtlijnen van de NBA. De straf voor rijden onder invloed is op zijn minst twee duels. Ook Mike Budenholzer, debuterend hoofdcoach van de Atlanta Hawks, beging dezelfde fout afgelopen augustus. Over een eventuele schorsing voor hem heeft de NBA zich nog niet uitgesproken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen