Miami wint, Indiana verliest

Miami Heat v New Orleans Hornets

De Miami Heat verspeelden in het vierde kwart tegen de Portland Trail Blazers een voorsprong van zeventien punten. De titelverdediger leek op weg naar wederom een nederlaag, maar het waren LeBron James en Chris Bosh die in de slotfase opstonden. James (32 punten) zette Miami met nog elf seconden te gaan voorgoed op voorsprong, terwijl Bosh aan de andere kant van het veld een schot van spelverdeler Damian Lillard blokte.

Tip-Off
Een belangrijke overwinning voor de Heat, want het lukt de Indiana Pacers maar niet om uit hun slump te komen. De ploeg van coach Frank Vogel ging op bezoek bij de Chicago Bulls met 77-89 onderuit en zag het verschil in de Eastern Conference met Miami teruglopen tot twee wedstrijden. Vorige week versloegen de Pacers nog de Bulls met team basketball en een sterke defense, maar Roy Hibbert zag daar maandag niets van terug. “Het was weer een hoop één-tegen-één basketball.”

Joakim Noah was wel lekker bezig en noteerde tegen Indiana bijna een triple-double en een 5×5 wedstrijd. Hij scoorde tien punten, deelde acht assists uit, pakte acht rebounds en vier steals en blokte vier schoten. “We kunnen iedereen verslaan”, meent Noah. “Ik kijk ernaar uit om tegen Indiana of Miami te spelen in de play-offs.”

giphy

Three Point Play
* De San Antonio Spurs verlengden hun winning streak tot veertien wedstrijden met een 113-91 overwinning op de Philadelphia 76ers die voor de 25e keer op rij verloren. Tim Duncan scoorde negentien punten en Austin Daye noteerde 22 punten voor de Spurs die Tony Parker, Tiago Splitter en Danny Green een wedstrijd rust gunde.

* James Harden scoorde 31 punten op slechts negentien schoten en leidde de Houston Rockets naar een 100-89 overwinning op de Charlotte Bobcats. Dwight Howard keer terug in de line-up voor Houston. Hij had moeite met zijn schot, maar pakte tien rebounds en bezorgde Al Jefferson van de Bobcats een lastige avond.

giphy (1)

* De Phoenix Suns staan weer op plek in de play-offs na een 102-95 overwinning op de Atlanta Hawks. Zowel de Suns als de Dallas Mavericks bezitten nu een 42-29 record, goed voor de achtste plaats in de Western Conference. Goran Dragic scoorde veertien punten in het derde kwart (35-23 in het voordeel van de Suns) en Eric Bledsoe was goed voor 20 punten, zes rebounds, vier assists en twee steals.