Mavs blijven hopen op terugkeer Butler

Door

Keert Caron Butler op tijd terug voor de NBA Finals? Dat is de grote vraag waar de mensen zich in Dallas de komende dagen mee bezig zullen gaan houden.

Rick Carlisle, de coach van de Dallas Mavericks, kon vrijdag daar nog geen uitsluitsel over geven. ,,Hoe het er nu naar uitziet is de kans niet heel groot dat hij terugkeert, maar we sluiten het zeker nog niet,” liet hij weten in het ESPN radioprogramma ‘Ben and Skin Show’

De tweevoudige AllStar ontbreekt al sinds begin januari bij de WesternConference kampioen. In het duel tegen de Milwaukee Bucks op 1 januari liep hij een scheur in rechter knieschijf op.

Enkele dagen later onderging hij een operatie en de Mavs lieten meteen weten dat het seizoen erop zat voor de 31-jarige forward. Toch dacht hij zelf daar anders over, want gedurende zijn revalidatie liet hij weten nog hoop te hebben op een terugkeer tijdens de playoffs. De Mavs trokken echter Peja Stojackovic aan om het gemis van Butler op te vangen.

Inmiddels kan hij weer voluit sprinten en springen, maar hij heeft nog geen volledige training met de selectie afgewerkt.

Butler was tijdens dit seizoen goed voor gemiddeld 15 punten per wedstrijd. Mocht hij terugkeren in de Finals dan zal dat extra speciaal zijn aangezien hij in de Miami Heat zijn oude werkgever treft.

Zijn teamgenoot Jason Terry liet donderdag te weten te hopen op een spoedige terugkeer van Butler. ,,Mocht hij weten terug te keren, dan zal dat ons zeker een enorme emotionele boost geven. Wij hebben gezien hoe hard hij bezig is geweest met zijn revalidatie.”

Ook leuk om te lezen