LSU laat Alabama ontsnappen

Alabama v LSU

LSU had twee weken geleden nog het seizoen van Ole Miss verpest en velen hadden gedacht dat Alabama het volgende slachtoffer zou worden. Lang leek dit ook het geval, maar dankzij een hele late opleving van Alabama won de Tide uiteindelijk toch met 20-13 in overtime.

Grote mannen football

Zoals te verwachten bij een wedstrijd tussen LSU en Bama was het weer eens echt grote mannen football. Enorme kerels die knokken om iedere centimeter op de line of scrimmage. Een gevecht dat LSU lang aan het winnen was. Voor rust had Alabama nog een 10-7 voorsprong genomen, maar vlak na rust was het alweer 10-10. Het begin van een episch wedstrijdje landjepik.

Twintig minuten lang ging het spel op en neer, zonder dat er een ploeg tot scoren kwam. LSU had in die twintig minuten het beste van het spel. Bama kreeg echt niets voor elkaar en langzaam kwam de Tide met de rug tegen de eigen endzone aan te staan. Juist op dat moment maakte Alabama de enige echte fout van de wedstrijd. Dankzij een fumble kon LSU de bal overnemen en een paar plays later een fieldgoal scoren met nog minder dan een minuut op de klok.

Late opleving

Waar Alabama de hele tweede helft geen deuk in een pakje boter wist te spelen, leefden ze in de laatste minuut ineens helemaal op. Quarterback Blake Sims wist zijn mannen ver genoeg over het veld te brengen om drie seconden voor tijd via een fieldgoal weer gelijk te maken en zo overtime af te dwingen. Dit alles overigens ondanks, en dus niet dankzij, Amari Cooper. Cooper die in de race voor de Heisman was liet ineens op het moment dat het er echt om ging de bal een paar keer vallen en daarmee ook zijn kans op de Heisman.

In overtime was het snel bekeken. Sims wist al vrij snel DeAndrew White te vinden voor de touchdown, terwijl LSU de bal letterlijk geen millimeter vooruit kreeg tijdens haar poging. Zo ging de overwinning naar Alabama, terwijl deze eigenlijk naar LSU hoorde te gaan. Het zal de Tide niets uitmaken, liever lelijk winnen dan mooi verliezen.

Dankzij de overwinning blijft Alabama zelf in controle waar het gaat om een plek in de play-offs. Volgende week wacht het nu nog ongeslagen Mississippi State. De winnaar van dit duel lijkt een plek in de play-offs niet meer te kunnen ontgaan.

Oregon maatje te groot voor Utah

Heel even dacht Utah voor de stunt van de avond te zorgen. Terwijl de Utes een 14-0 voorsprong aan het vieren waren in de endzone zagen ze tot hun verbazing de Ducks een feestje vieren in de andere endzone vanwege de 7-7 gelijkmaker. Wat was hier aan de hand?

Utah Quarterback Wilson gooit de bal diep naar wide receiver Clay die de endzone in rent voor een 78 yard touchdown. Clay begint echter net iets te vroeg aan zijn feestje en laat de bal achteloos vallen een paar decimeter voor de endzone. Dargan van Oregon pakt de bal van de grond en verliest hem weer. Walker van Oregon pakt hem vervolgens en loopt het veld over voor een touchdown van de Ducks. Ach, wat doen we ook moeilijk. Kijk zelf maar…..

Dankzij deze kapitale blunder van Clay hadden we dus ineens een hele andere wedstrijd. Wat voor wedstrijd we zouden hebben gehad als hij deze fout niet had gemaakt zullen we nooit weten. We weten enkel dat de wedstrijd die we nu te zien kregen een andere was. Oregon was in het restant van de wedstrijd simpelweg een maatje te groot voor het moedig knokkende Utah en liep langzaam uit naar een 51-27 overwinning.

Dankzij deze overwinning weet Oregon nu al zeker dat ze om het kampioenschap van de Pac-12 mogen spelen. Een plek in de play-offs zou Oregon alleen nog kunnen ontgaan door knullig te verliezen tegen een duidelijk zwakkere tegenstander de komende weken. Mariota zal dat echter niet laten gebeuren. De frontrunner voor de Heisman is zo goed aan het spelen momenteel, die lijkt niet eens te kunnen verliezen.