Pippen: ‘James kan groter worden dan Jordan’

Door

Van je vrienden moet je het hebben. Nog geen twaalf uur na de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen de Miami Heat, gooide niemand minder dan Scottie Pippen nog even wat zout in de verse wonden. De huidige Chicago Bulls-ambassadeur liet fijntjes weten dat LeBron James wel eens zou kunnen uitgroeien tot een grotere speler dan club-icoon Michael Jordan.

Op vrijdag, tijdens de Mike and Mike Show op ESPN radio, kreeg de voormalige Jordan-adjudant van Chris Broussard de vraag voorgelegd of LBJ het in zich had om MJ qua grootheid naar de kroon te steken. Pippen antwoordde bevestigend.

,,Ik denk dat hij dat kan”, aldus Pippen, ,,maar dan moet je naar twee verschillende dingen kijken. Michael Jordan is waarschijnlijk de Beste Scorer die ooit gespeeld heeft. Maar ik zou zo ver willen gaan door te zeggen dat LeBron James ooit zou kunnen uitgroeien tot de Grootste Speler aller tijden. Omdat hij aanvallend zoveel mogelijkheden heeft dat hij niet alleen kan scoren wanneer hij dat wil, maar ook nog eens al zijn medespelers in stelling kan brengen.”

Pippen bedoelde te zeggen: James heeft niet alleen een fantastisch schot, maar is ook in the paint levensgevaarlijk, en is bovendien een van de beste passers. ,,Als LeBron speelt, vormen al zijn medespelers een bedreiging.”

Maar dat is nog niet alles, aldus Pippen. LBJ is namelijk ook nog eens een beest wat betreft verdedigen. ,,Hij is met zijn snelheid als geen ander in staat om in de passing lanes te komen, hij kan rebounden, en is in de omschakeling levensgevaarlijk. En in transition is hij bijkans onstopbaar. James kan dus eigenlijk alles.”

Die woorden vlogen vrijdag als een lopend vuurtje over de diverse sociale media, en vielen bij menigeen – en zeker niet alleen in het rouwende Chicago – verkeerd. Waardoor Pippen zich geroepen voelde om via Twitter een en ander een tikje te nuanceren.

,,Begrijp me niet verkeerd. MJ was en is de grootste. Maar LeBron kan zeker ooit datzelfde niveau bereiken.”

Jordan-adepten wezen Pippen vervolgens fijntjes op het feit dat Jordan kan bogen op zes kampioenschappen, terwijl de prijzenkast van James nog akelig leeg is. Number 6 is echter nog maar vier zeges – de NBA-finals beginnen maandagnacht – verwijderd van zijn eerste ring.

Ook leuk om te lezen