Ducks blijven in spoor Blackhawks

Door

Minnesota Wild v Anaheim Ducks

Als er dit seizoen één team is in de Western Conference die de Chicago Blackhawks enigszins kunnen bijbenen, dan zijn het de Anaheim Ducks. Met een 2-3 overwinning tegen de Minnesota Wild zorgden de Ducks er voor dat de Hawks niet nog verder uitliepen.

De Ducks begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden na twee periodes met 0-3 voor. De wedstrijd leek al beslist, maar de Minnesota Wild kwamen nog terug tot 2-3 en hadden in de slotfase van de wedstrijd nog kansen op de 3-3, maar die viel niet.

Met die overwinning komt Anaheim op 31 punten, waarmee zij beter zijn dan de voormalige recordhouders van de Ducks uit het seizoen 2006/2007, die toen kampioen werden. De Ducks begonnen toen hun eerste 16 wedstrijden (12-0-4) met minstens een punt, na 19 wedstrijden staat Anaheim inmiddels op een hoger puntenaantal dan het team uit het kampioensjaar. Dat team stond na 19 wedstrijden op een record van 13-2-4, goed voor 30 punten.

Blackhawks
Dat alles gebeurt dit seizoen echter in de schaduw van de ontketende Chicago Blackhawks, die ook in hun 21ste duel minstens een punt wisten te pakken. Thuis tegen de Columbus Blue Jackets werd in overtime met 3-4 gewonnen. Brent Seabrook maakte het winnende doelpunt, waarmee het record van de Hawks inmiddels staat op 18-0-3.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen