Rangers winnen derby van zwakke Sabres

Door

 

Buffalo Sabres v New York Rangers

De New York State derby eindigde gisteravond in een mooie shutout voor Henrik Lundqvist en de New York Rangers, die dankzij de 2-0 overwinning de thuisfans eindelijk met een lach naar huis wisten te sturen. Voor Buffalo stapelen de problemen zich inmiddels op en zijn de play-offs eigenlijk al uit zicht.

In een vernieuwd Madison Square Garden was Henrik Lundqvist gisteravond niet te passeren. Met 29 saves groeide de goalie uit tot man van de wedstrijd. Drie avonden geleden wisten de Rangers voor eigen publiek zelf niet te scoren (0-2 tegen de Montreal Canadiens), maar tegen de Sabres lukte het dus wél. De daad werd bij het woord gevoegd, want Lundqvist zei na afloop dat ze elkaar eens goed in de ogen hadden gekeken en dat deze wedstrijd beslist gewonnen moest worden. De Rangers wisten van de laatste vier wedstrijden er drie te winnen, waardoor ze nu op 5-7-0 staan.

De ommekeer voor de Rangers schuilt echter niet alleen in het succes van Lundqvist. De ploeg kreeg de geblesseerde Carl Hagelin terug en talent Chris Kreider kwam vol vertrouwen terug van een aantal succesvolle weken in de AHL. Aanvoerder Ryan Callahan hoopt uiterlijk volgende week terug te keren, maar over sterspeler Rick Nash is geen nieuws. Nash kampt al enkele weken met een hardnekkige hersenschudding en de Rangers willen geen risico’s nemen.

Voor de Sabres is het seizoen teleurstellend begonnen en staan overall nu op 2-12-1. De laatste drie wedstrijden gingen verloren en van de laatste zeven wedstrijden, maar liefst zes. De ploeg ruilde eerder deze week sterspeler Thomas Vanek naar de Islanders in ruil voor Matt Moulson en goede draft picks. Een teken aan de wand dat de Sabres een verloren seizoen denken te spelen en zich richten op de toekomst.via de draft. De kans is daarom groot dat ook topgoalie Ryan Miller (foto) op korte termijn wordt geruild voor jong talent en draft picks.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen