Philadelphia Flyers sturen Laviolette de laan uit

Door

Philadelphia Flyers v Pittsburgh Penguins

Het seizoen in de NHL is pas net onderweg, maar het eerste trainersontslag is al een feit. De Philadelphia Flyers hebben hun coach Peter Laviolette al na drie wedstrijden ontslagen. Laviolette wordt vervangen door Craig Berube. Ook Kevin McCarthy, assistent van Laviolette, kreeg zijn congé. Hij wordt vervangen door Ian Laperriere.

Het ontslag van het duo komt vroeg in het seizoen, maar toch niet geheel onverwacht. De ploeg pakte nog geen punt dit seizoen en presteerde ook vorig seizoen al ondermaats door zich niet te plaatsen de playoffs. In de eerste drie wedstrijden werd achtereenvolgens verloren van de Maple Leafs (3-1), de Canadiens (1-4) en de Hurricanes (1-2).

Na het mislopen van de playoffs werd al getracht de selectie op te frissen door de contracten van doelman Ilya Bryzgalov en Daniel Briere uit te kopen. Tevens werd de uitgekochte Vincent Lecavalier vastgelegd. Het mocht niet baten en dus moest Laviolette het veld ruimen.

De trainer deed het in zijn periode niet slecht bij de Flyers. In totaal noteerde Laviolette een record van 145-97-29 met het team in het reguliere seizoen. In 2010 loodste Laviolette zijn ploeg naar de Stanley Cup Finals, waar uiteindelijk de Chicago Blackhawks te sterk bleken.

Craig Berube is geen onbekende voor de Flyers. De trainer stond als speler al 7 seizoenen onder contract van de Flyers en was als trainer al eens assistent onder zijn voorganger Laviolette. Ook was hij assistent trainer van de Flyers in de periode dat John Stevens nog hoofdcoach van de Flyers was.

Ook heeft Berube al enkele jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer bij de voormalige AHL-ploeg van de Flyers, de Philadelphia Phantoms (tegenwoordig Adirondack Phantoms). Het wordt wel zijn eerste klus als hoofdtrainer in de NHL.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen