Capitals winnen topper tegen Flyers

Dinsdagavond stond er een ware topper op het programma in de Eastern Conference. De nummer een, de Philadelphia Flyers, ontving de nummer twee, de Washington Capitals.

Het verschil tussen de twee teams bestond voor aanvang van de wedstrijd uit slechts twee punten, dus Washington kon zich bij een overwinning in de reguliere speeltijd naast de koploper nestelen. Daarnaast zou Washington bij een overwinning in het algemeen verzekerd zijn van een plek in de play-offs, dus er stond genoeg op het spel.

De Capitals leken het belang van deze wedstrijd uitstekend te beseffen want zij begonnen voortvarend. Dankzij doelpunten van Nicklas Backstrom en Mike Knuble leidde de ploeg van coach Bruce Boudreau na de eerste periode met 0-2.

Toen Dennis Wideman vroeg in het tweede bedrijf voor de 0-3 zorgde, leek een gedeelde eerste plaats in Eastern Conference binnen handbereik. Maar daar wilden de Flyers niet aan meewerken.

De mannen uit Philadelphia gaven de strijd namelijk niet op en bleven strijden voor elke meter. Dit resulteerde nog in de tweede periode in goals van Kris Versteeg en Claude Giroux, waardoor de achterstand alweer was teruggebracht tot slechts één goal.

De wederopstanding van de Flyers kreeg een vervolg in de periode drie. Allereerst maakte Andreas Nodl halverwege de gelijkmaker na een verdedigende fout van Washington. Enkele minuten later was het Danny Briere die de Flyers zelfs op voorsprong bracht en hiermee leek de wedstrijd beslist.

Maar dit keer was het de beurt aan Washington om zich terug te knokken in de wedstrijd. Want met nog ruim drie minuten op de klok was het Marcus Johansson die de stand weer gelijk wist te trekken.

Uiteindelijk moest een shootout de beslissing brengen en hierin bleken de Capitals het sterkste. Door dit resultaat blijft Washington tweede in het oosten, maar bedraagt de achterstand nog maar één punt. En misschien wel belangrijker, de ploeg uit de hoofdstad heeft zich in ieder geval verzekerd van de play-offs.