Stars pakken punt na 0-3 achterstand

De Calgary Flames hebben woensdag na een shootout met 3-4 gewonnen van de Dallas Stars. Toch zullen ze in Calgary niet helemaal tevreden zijn met deze overwinning.

Na veertien minuten in de eerste periode leidden de Canadezen namelijk met 0-3, maar in het restant van de wedstrijd lieten zij hun opponent helemaal terugkomen. Hierdoor hield Dallas toch nog een puntje over aan dit duel.

Voor de wedstrijd stonden beide teams met een gelijk aantal punten op de vijfde plek in de Western Conference. In plaats van een gaatje van twee punten moet Calgary het nu dus doen met een minimale voorsprong van één punt.

Halverwege de eerste periode leken de Flames de wedstrijd dus al te hebben beslist. In een tijdspanne van ruim drie minuten wisten de mannen van coach Brent Sutter drie keer het vijandelijke net te vinden.

Nog voor het eerste bedrijf over was, kwam Dallas echter weer terug in de wedstrijd door een power play-goal van Jamie Benn (foto).

Aan het begin van de tweede periode bracht de thuisploeg, waar sterspeler Brad Richards na een afwezigheid van tien wedstrijden vanwege de symptomen van een hersenschudding zijn rentree maakte, de achterstand terug tot één doelpunt.

De comeback was compleet toen rookie Tomas Vincour in het derde bedrijf zijn eerste NHL-goal maakte. Dallas had daarna zelfs nog verschillende kansen op de winnende treffer, maar telkens stond Flames-goalie Miikka Kiprusoff in de weg of stond het vizier van de spelers niet op scherp.

Er werd dus niet meer gescoord in de reguliere speeltijd en nadat ook de overtime-periode geen goals opleverde, moest een shootout voor de beslissing zorgen.

Hierin was Calgary net iets beter, doordat het via Alex Tanguay en Curtis Glencross twee penalty shots wist te verzilveren en Dallas maar eentje. Hierdoor wisten de bezoekers alsnog de twee punten binnen te halen.