Rams punter Johnny Hekker mocht de game ball mee naar huis nemen

Rams-punter blinkt uit in winst tegen Bears

Door

Monday Night Football ging deze week tussen een team dat al wekenlang boven haar stand leeft en een team dat haar aanvallende identiteit verloor. De Chicago Bears hadden voorafgaand aan dit duel een 5-1 record. Op basis van het vertoonde spel aan beide kanten van de bal bestond er meer twijfel dan geloof over de legitimiteit van hun record. Voor de Los Angeles Rams geldt dat het team dat ooit gevierd werd door offensieve creativiteit en effectiviteit nu vooral leunt op haar defense. In de ontmoeting op maandagavond hadden de Bears eigenlijk nooit echt iets in de melk te brokkelen. De Rams waren heer en meester en wonnen het duel ruim: 24-10. De uitblinker bij de Rams? Punter Johnny Hekker.

Punter Hekker neemt game ball mee naar huis

Het gebeurt niet vaak dat een punter de game ball mee naar huis mag nemen. Gisteravond overkwam het Johnny Hekker. Hij mocht vijf keer aanleggen voor een punt en wist de bal daarbij iedere keer op of binnen de eerste 10 yards van de Bears te leggen. Defensieve superster Aaron Donald benadrukte bij ESPN dat dit geen uitzondering is. “Hij is consistent, hij doet dit iedere week.” De meest indrukwekkende punt was er eentje van 63 yards die eindigde op de 6-yard lijn van de Bears. De manier waarop zijn teamgenoten hem opzochten en vierden na wederom een succesvolle punt is tekenend voor het respect dat hij geniet. Johnny Hekker, in tegenstelling tot veel van zijn collega-punters, is een essentieel onderdeel van dit Rams-team.

Verdedigende dominantie van de Rams

De punt-masterclass die Hekker gaf, vormde een belangrijke bijdrage voor het defensieve succes van de LA Rams. De verdedigende unit, op papier qua sterkte vergelijkbaar met die van de Bears, had een ijzersterke avond. De Chicago defense kon even gelijke tred houden, maar uiteindelijk was het Rams all across the board. Jalen Ramsey ving één van de twee intercepties en Aaron Donald was wederom zijn waanzinnige zelf. Onder aanvoering van deze twee sterkhouders domineerde de defense. De Bears wisten geen aanvallende touchdowns te scoren, kregen vier sacks te verwerken en kwamen niet verder dan 300 aanvallende yards. De offense uit de Windy City stond al bekend als shaky at best, maar tegenover deze defense werd die middelmatigheid nog verder uitvergroot.

Kwaliteit en creativiteit voeren boventoon in Rams offense

Ondanks dat de Rams niet de aanvallende juggernaut werden die men twee seizoenen geleden verwachtte, was het vannacht wel genieten. Niet om de kwantiteit, maar wel om de kwaliteit. Sean McVay is nog steeds één van de meest creatieve aanvallende geesten in de NFL en dat bleek ook tegen de Bears. Zijn quarterback, Jared Goff, was efficiënt (23/33, 219 yards, 2 TD) en bereikte in totaal zeven van zijn receivers. Tegelijkertijd waren er in totaal vijf spelers die met de bal in de arm over het biljartlaken van SoFi Stadium raasden. Door de lucht was men goed voor ruim 200 yards en over de grond voor ruim 150 yards. De Sean McVay offense blijft schijnen, ook al is de verdediging inmiddels de dominante unit.

Second round rookies geven Bears hoop

Was er dan helemaal niets te genieten aan de kant van de Bears? Nee, eigenlijk niet. Ware het niet dat ze twee uitstekende rookies in de gelederen hebben. Tight end Cole Kmet en cornerback Jaylon Johnson speelden sterk tegen een veel betere tegenstander. Kmet ving een matige pass van Nick Foles (28/40, 261 yards, 0 TD, 2 INT) op fantastische wijze en wekte de Bears offense daarmee heel even tot leven. De catch was goed voor 38 yards, maar uiteindelijk wist Chicago het niet te verzilveren. Dat Johnson, en vooral Kmet, een sterk seizoen hebben, is een grote opsteker voor de Bears. In de afgelopen draft had men geen eerste ronde pick, dus dat twee rookies uit de tweede ronde zich zo ontwikkelen, biedt perspectief.


Lees hier de recaps van de vroege en late games op zondag. Vergeet niet om de laatste aflevering van de SportAmerika NFL Podcast te beluisteren; nu beschikbaar op je favoriete podcast platform!

Coverfoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen