Upton in beroep tegen schorsing

Door

BJ Upton, outfielder van de Tampa Bay Rays, is beroep gegaan tegen de schorsing (en boete) die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn spectaculaire woede-uitbarsting jegens scheidsrechter Chad Fairchild.

Upton werd afgelopen woensdag door Fairchild uit de wedstrijd gegooid nadat hij werd uitgegooid in de negende inning van de wedstrijd tegen de Toronto Blue Jays. De outfielder, die het kennelijk oneens was met de laatste call, ontstak vervolgens in woede.

Niet alleen ging hij verbaal tekeer tegen de umpire, hij gooide ook nog eens zijn helm en knuppel tegen de grond, en moest bovendien in bedwang worden gehouden door derde honk-coach Tom Foley. Eerder in de wedstrijd was Rays-coach Joe Maddon ook al weggestuurd door Fairchild.

,,Ik verloor mezelf een beetje, zou je kunnen zeggen”, verklaarde Upton naderhand. ,,Volgens mij was die laatste pitch op dat moment geen strike. Ja, we waren de hele wedstrijd al gefrustreerd, maar dit was de druppel die de emmer deed overlopen.”

Joe Garagiola, vice-voorzitter van de MLB, liet zaterdag weten dat Upton voor twee wedstrijden zal worden geschorst. Bovendien kreeg hij een boete, waarvan de hoogte niet bekend werd gemaakt.

Upton ging meteen in beroep, waardoor de schorsing wordt opgeschort.

Bekijk hier de video van de uitbarsting van BJ Upton jegens umpire Chad Fairchild:

Foto: themes.thestar.com

 

Ook leuk om te lezen