Williams verhuist naar outside linebacker

Door

Mario Williams werd de hoeksteen van de Houston Texans als hun nummer 1 pick in de 2006 Draft. Nu Wade Phillips de verdediging zal leiden in Houston zal Williams van defensive end naar outside linebacker moeten verhuizen.

,,Ik denk dat hij de type rusher is dat we nodig hebben,” zei Phillips. ,,Je moet hem de kans geven om hem op de plaats te zetten van waar hij constant op de passer kan rushen en hij zal schitteren.”

Williams zelf ziet verandering wel zitten. ,,Ik ben enorm enthousiast over dit,” zei Williams. ,,Ik denk dat het een goede verandering zal zijn voor het team. Niet enkel voor mij, maar voor de hele ploeg door de flexibiliteit dat Wade zal hebben. Hij heeft de middelen om veel door elkaar te gooien.”

Williams heeft 48 sacks in vijf seizoenen en mocht naar de Pro Bowl in 2008 en 2009. Maar de Texans, die door sommigen als Super Bowl kandidaat werden gezien in 2010, hebben defensive coördinator Frank Bush ontslaan na een 6-10 seizoen, waarin Williams maar 22 tackles had door blessureleed.

Phillips heeft Williams vergeleken met Dallas Cowboys linebacker DeMarcus Ware, wiens coach hij was voor drie seizoenen voor hij werd ontslagen bij de Cowboys tijdens vorig seizoen.

,,Hij heeft het talent,,” zei Phillips. ,,Als hij rechtstaat staat hij wijder en kan hij iedere keer vanuit een andere hoek rushen. Dit heeft hem de kans om een toprusher te worden, net als DeMarcus.”

Foto: images.quickblogcast.com

 

Ook leuk om te lezen