Top college-quaterbacks niet beschikbaar voor NFL draft

Door

De beslissing van Andrew Luck om nog een jaar bij Stanford te blijven klinkt als muziek in de oren van andere underclassmen.

Ryan Mallett, quarterback van Arkansas Razorbacks, en Blaine Gabbert, quarterback van Missouri Tigers, hebben beiden beslist om hun laatste jaar over te slaan en de 2011 NFL Draft te betreden. Cameron Newton, quarterback van Auburn Tigers én winnaar van de Heisman Trophy als beste speler van het jaar, zal maandag zijn beslissing maken. Auburn speelt dan de national championship game tegen Oregon Ducks.

Er wordt gespeculeerd dat Newton wellicht het laatste jaar in college zal overslaan en voor de NFL zal kiezen, mede doordat het bijna onmogelijk is om nogmaals zo’n succesvol jaar te hebben. Bij de seniors die uit college komen is Jake Locker de enige quarterback die het waardig is om in de eerste ronde te worden gekozen. Locker was, net als Luck, de verrassing van de draft vorig seizoen toen hij besliste om nog in college te blijven.

Andere notabele quarterbacks die beschikbaar zullen zijn in de draft zijn Andy Dalton van TCU Horned Frogs, Nick Foles van Arizona Wildcats en Colin Kaepernick van Nevada Wolfpack. De Buffalo Bills zijn het eerste team die waarschijnlijk een quarterback zullen kiezen, op de derde plaats in de draft.

Foto: kceye.blogspot.com

Ook leuk om te lezen